Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Bude Nitra kvôli vínu v Guinessovej knihe rekordov?

Ilustračné foto
Ilustračné foto

NITRA - Komisári z Guinnessovej knihy rekordov akceptovali rekord, o ktorý sa chcú pokúsiť milovníci vína v Nitre. Ten bude spočívať v tom, že bude čo najviac ľudí súčasne na jednom mieste degustovať jednu odrodu vína. Pokus sa uskutoční počas tretieho ročníka Dňa svätého Urbana 4. júna na Svätoplukovom námestí v Nitre. Degustovať sa bude rizling vlašský dorobený vinármi z Nitrianskeho kraja.

„Dostali sme už vyrozumenie, že komisári s naším pokusom o rekord súhlasia, zaregistrovali ho so všetkými potrebnými náležitosťami a tešia sa na spoluprácu,“ uviedol Anton Živčic z oddelenia kultúrnych aktivít Úradu Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK).

Samotné overovanie toho, či sa už niekedy niekto o podobný svetový rekord pokúsil, trvá približne štyri týždne. Po prešetrení komisármi tak budú účastníci degustácie vedieť, či budú prví na svete, alebo sa musia pokúsiť prekonať už existujúci rekord.

„Keby sme neboli šetrní a zaplatili 400 libier, mali by sme túto informáciu už o dva dni, ale radšej sme peniaze ušetrili,“ vysvetľuje Živčic. Veľká vínna ochutnávka bude súčasťou Dňa svätého Urbana, ktorý už po tretí raz organizuje NSK v partnerstve s Nitrianskou vínnou cestou, Nitrianskou kráľovskou vínnou cestou a Požitavskou vínnou cestou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu