Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zomrel syn Alexandra Dubčeka (†61)! Podľahol ťažkej chorobe

Peter Dubček
Peter Dubček

BRATISLAVA - Syn jedného z najvýznamnejších politikov v našej histórii Alexandra Dubčeka Peter umrel vo veku 61 rokov. Pôsobil ako poslanec Bratislavského samosprávneho kraja, včera podľahol ťažkej chorobe.

O úmrtí informoval práve bratislavský predseda VÚC Pavol Frešo. Potvrdil, že Dubček nás navždy opustil v stredu. Poslanec sa narodil 18. februára 1950. Mal jedného syna, a so svojou rodinou žil v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves. Dubček bol od roku 2005 poslancom Bratislavského samosprávneho kraja. Kraj zriadil aj kondolenčnú knihu.

Posledná rozlúčka s Petrom Dubčekom sa uskutoční budúci týždeň v stredu v bratislavskom krematóriu. „Viem, že strata najbližšieho človeka veľmi bolí a žiaľ nedokážu zmierniť žiadne slová, ale dovoľujem si vyjadriť čo najúprimnejšiu sústrasť celej smútiacej rodine a želanie nájsť v sebe silu, prekonať toto ťažké a smutné obdobie. Svedomitým a poctivým prístupom si Ing. Peter Dubček získal prirodzený rešpekt a uznanie aj v rámci Zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja a svojím celoživotným dielom nadviazal na tradíciu slávneho mena Dubčekovcov, ktoré aj jeho zásluhou bude navždy zachované v našom povedomí,“ vyhlásil bratislavský župan Frešo.

Peter Dubček bol jedným z troch synov Alexandra Dubčeka. Povolaním ekonóm pôsobil od roku 2005 ako poslanec zastupiteľstva Bratislavského samosprávneho kraja. Práve Peter roky spochybňoval záhadnú smrť svojho otca. S výsledkami vyšetrovania nebol nikdy spokojný a rozhodnutie vyšetrovateľov kritizoval.

Jeho otec Alexander bol hlavnou postavou tzv. Pražskej jari. Po vtrhnutí vojsk Varšavskej zmluvy sa z vrcholovej politiky na čas stiahol. Na výslnie sa dostal po revolúcií. Do roku 1992 bol predsedom Federálneho zhromaždenia. Prvého septembra v tomto roku sa mu v Česku stala dopravná nehoda, pri ktorej zahynul.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu