Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

V Detoxe opäť horelo, už štvrtýkrát v tomto roku!

V kontajneri horeli autobatérie, filtre a iný odpad
V kontajneri horeli autobatérie, filtre a iný odpad

Banská Bystrica 13. septembra (ČTK) - V areáli spracovateľa nebezpečných odpadov firmy Detox v Banskej Bystrici dnes opäť museli zasahovať hasiči. V plechovom kontajneri na nákladnom aute sa vznietil odpad privezený z hlinikárne. Životné prostredie ani zdravie ľudí ohrozené nebolo, hasiči však preventívne použili dýchacie prístroje. ČTK to povedal operačný dôstojník banskobystrických hasičov Ivan Sršeň. Vo firme už v tomto roku horelo štvrtýkrát.

"V kontajneri horeli autobatérie, filtre a iný odpad," povedal Sršeň. Na uhasenie požiaru, ktorý poškodil iba kovový kontajner, použili hasiči vodu. Pravdepodobnou príčinou vznietenia odpadu mohla byť podľa Sršňa chemická reakcia alebo samovznietenie. Podľa marketingového manažéra Detoxu Dominika Garaja firma príčinu požiaru nezisťuje.

Firme Detox v tomto roku zhorel v júni sklad v Bratislave. Oblak dymu viditeľný v okruhu desiatok kilometrov vtedy ohrozil obyvateľov Petržalky. V prvej polovici júla zhorel firme sklad olejov a rozpúšťadiel v Rimavskej Sobote, v ten istý deň museli hasiči zasahovať aj v areáli materskej firmy v Banskej Bystrici, kde sa rovnako ako dnes vznietil obsah kontajneru s odpadom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu