Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Okoličány tvrdil, že nemá na lístok, proces presunuli

Róbert Okoličány
Róbert Okoličány

PEZINOK - Údajný boss východoslovenskej mafie Róbert Okoličány sa dočkal. Už dlhší čas žiadal, aby sa proces s ním presunul do Košíc. Argumentoval, že nemá peniaze na lístok ani na stravovanie mimo svojho domu.

Senát špecializovaného trestného súdu Okoličánymu napokon vyhovel a pojednávanie presunul z Pezinka. Najbližšie pojednávanie by sa malo uskutočniť 12. až 14. apríla v budove krajského riaditeľstva polície v Košiciach.

Zo 16 obžalovaných neprišiel na dnešný proces ani jeden. Pojednávať sa nemohlo, pretože obžalovaný Martin M., ktorý zaslal potvrdenie o práceneschopnosti, nesúhlasil, aby sa konalo v jeho neprítomnosti.

Údajný boss Okoličány okrem námietky zaujatosti, ktorú súd nakoniec neprejednával, poslal súdu aj ospravedlnenie. V ňom tvrdil, že nemá dostatok peňazí na cestu na pojednávanie, ubytovanie ani stravu mimo svojho domova.

Okoličányho odsúdili v roku 2009 na doživotie, jeho kumpánom vymerali niekoľkoročné tresty. Najvyšší súd o rok neskôr tento rozsudok zrušil a vrátil špecializovanému súdu na nové rozhodnutie. Organizácia na čele s Okoličánym, Róbertom N. a Jozefom L. má údajne na svedomí šesť vrážd.

Najznámejšou bola vražda ich konkurenta Jozefa Eštóka, pri ktorej prišiel o život aj nevinný človek. Okrem toho sa mali obžalovaní dopustiť aj niekoľkých pokusov o vraždu. Skupina čelila obžalobe aj z nedovoleného ozbrojovania, obchodu so zbraňami, ťažkého ublíženia na zdraví, vydierania a ďalších zločinov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu