Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Premiérka ponižuje republiku, priznala sa ku katastrofe, tvrdí Fico

Robert Fico
Robert Fico

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová sa oficiálne priznala ku katastrofe, ktorú na Slovensku napáchala jej vláda počas siedmich mesiacov pri moci. Expremiér Robert Fico tak reagoval na zámer vlády poskytovať poberateľom dávok v hmotnej núdzi múku a cestoviny zadarmo.

"Výrazný nárast cien je spôsobený predovšetkým zdražovaním na svetovom trhu. Ale máme isté možnosti, ako môžme na tento vývoj reagovať," uviedla v utorok Radičová. Jedným z krokov, ktorý už vláda prijala a od ktorého očakáva zníženie cien, je zrušenie zákona o obchodných reťazcoch.

"Aby sme riešili problém tých, ktorí sú na tom najhoršie, je vyhlásená verejná súťaž na spracovanie obilia v objeme 45.999 ton. Z neho sa vyrobí múka a cestoviny, a tie sa budú zadarmo distribuovať tým, ktorí poberajú dávku v hmotnej núdzi," uviedol minister pôdohospodárstva Zsolt Simon. Produkty budú následne distribuovať humanitárni pracovníci. Náklady na spracovanie aj administratívu uhradí Európska únia.

"Prvým skutočne viditeľným výsledkom vlády sú žobračenky, ktoré majú navyše rozdávať humanitárni pracovníci. Tí však nastupujú vtedy, keď je v krajine katastrofa a nefunguje systém. Je to najotvorenejšie priznanie z antisociálnosti a nesolidarity," vyhlásil Fico.

Riešenie vlády označil za trápne a podľa jeho slov nebude mať žiaden vplyv na zdražovanie. "A čo sme my stredoafrická krajina? Namiesto toho, aby vláda priznala chybu, tak prišla s nezmyslom, ktorý ponižuje celú republiku," vyhlásil.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu