Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Súd nepustil na slobodu údajnú šéfku bytovej mafie

Zuzana Znamenáková
Zuzana Znamenáková

BRATISLAVA - Má byť jednou zo šéfok osemnásťčlenného gangu, ktorý v rokoch 2006 až 2008 zarábal na podvodoch z bytmi. Zuzana Znamenáková (47), polícii najprv unikla do Rakúska. V roku 2009 ju zadržali, cíti sa však nevinná a podala sťažnosť proti "procesným pochybeniam". Dnes ju zamietli.

Traja zo skupiny priznali vinu už v úvode súdneho procesu. Znamenáková, spolu s údajnými kumpánmi Karolom P. a Zlaticou M., vyhlásila, že sa necíti viná.

Podľa obžaloby bytová mafia obrala o byt napríklad invalidnú dôchodkyňu z bratislavského Nového Mesta a manželský pár z Petržalky. Jeden z bytov získal a predal aj údajný člen bratislavského podsvetia Karol P., súdený pre vraždu.

Celkovo si mala "prilepšiť" o takmer 5 miliónov eur. Proti skupine zasiahlo až 150 policajtov, ktorí robili domové prehliadky a zaistili "množstvo materiálov", ktoré skúmajú. Členov údajného gangu obvinili z obzvlášť závažného zločinu podvodu, falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a značky aj z legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Znamenáková žiadala už v decembri, aby súd stiahol obžalobu, argumentovala procesnými pochybeniami. Krajský súd v Bratislave dnes jej sťažnosť zamietol. Na slobodu sa teda nepozrie. Podľa obhajcu Znamenáková zvažuje, že podá aj ústavnú sťažnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu