Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Petržalku zásobovali drogou, silnejšou ako heroín!

Z fentanylu sa dalo spraviť 3500 dávok Zobraziť galériu (4)
Z fentanylu sa dalo spraviť 3500 dávok

BRATISLAVA - Linda (27) s Petrom (54) mali poriadne špinavý spôsob, akým si zarábali peniaze. V Petržalke zháňali a ďalej predávali mimoriadne nebezpečnú drogu fentanyl. Syntetická látka má ešte oveľa silnejšie účinky ako obávaný heroín. Našli u nich tisíce dávok.

Policajti vtrhli do bytu na Beňadickej ulici a našli v ňom množstvo drogy, z ktorej by sa dalo vyrobiť až takmer 3500 dávok. Zhabali aj 2500 eur a digitálnu váhu. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Drogy zháňal starší Peter. Keď ich neskôr predával, pomáhala mu pri tom aj jeho mladá spoločníčka. Obaja po domovej prehliadke skončili v cele. V prípade dokázania viny si môžu posedieť až 10 rokov.

Fentanyl patrí medzi najsilnejšie známe syntetické opiáty. Jeho účinky sú mnohonásobne silnejšie ako účinky heroínu. Pre zvýšenie účinku sa často mieša s inými drogami. V USA viedla táto kombinácia k náhlym úmrtiam z predávkovania. Účinky predávkovania nastupujú veľmi rýchlo - zástava dýchania, zástava srdca a smrť. Prítomnosť fentanylu sa nedá zistiť normálnym vyšetrením.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu