Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Popradská stanica: Po 30 rokoch konečne rekonštrukcia

Časť príjazdovej plochy už má nový asfaltový koberec. Zobraziť galériu (2)
Časť príjazdovej plochy už má nový asfaltový koberec.

POPRAD – No konečne! Slovenská autobusová doprava (SAD) Poprad sa po niekoľkých desaťročiach pustila do rekonštrukcie autobusovej stanice v Poprade. Do konca júla vyasfaltuje príjazdové plochy a odstavné parkoviská, na nástupištia položí novú dlažbu a vymaľuje fasádu budovy. Opravy za 7 miliónov korún financuje SAD Poprad z vlastných zdrojov.

Bol už najvyšší čas. Príjazdové plochy totiž pripomínali tankodróm, nástupištia odzrkadľujú realitu 70. rokov minulého storočia a budova je tiež v hroznom stave. Primátor Popradu Anton Danko označil stanicu a okolie za hanbu Popradu. Najviac trpeli autobusy. Na rozbitých cestách odchádzali tlmiče, čapy riadenia, polosi. „Musíme tu jazdiť veľmi opatrne. Stalo sa mi, že som vošiel do diery a zachytil som zospodu motor,“ povedal vodič Jozef Martinka (42).

Podľa Petra Štefányho, riaditeľa SAD Poprad, do konca júla sa má všetko zmeniť. „Na príjazdové plochy dáme nový asfalt v hrúbke 7 centimetrov. Pripravujeme aj rekonštrukciu nástupíšť, kde chceme položiť dlažbu a lavičky, aké sú aj v centre Popradu. Prístrešky namaľujeme,“ konštatoval riaditeľ. Okrem vymaľovania fasády, budovu stanice, ktorú dostavali koncom 70. rokov, rekonštrukcia zatiaľ nečaká. Problémom sú jednak financie a tiež súdny spor o časť objektu.

SAD POPRAD
Akciová spoločnosť. Má tri prevádzky, okrem Popradu ešte v Kežmarku a Levoči, a zamestnáva 240 ľudí. K dispozícii má 160 autobusov. Približne 20 slúži mestskej hromadnej doprave, zvyšok prímestským spojom. SAD vlastní aj 2 luxusné autokary. Priemerný vek autobusov je 12,5 roka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu