Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Dzurinda senior: Na syna je pyšný i napriek tomu, že svoju penziu nepovažuje za slušný dôchodok

Mikuláš Dzurinda senior (91) je napriek svojmu veku v dobrej fyzickej kondícii.
Mikuláš Dzurinda senior (91) je napriek svojmu veku v dobrej fyzickej kondícii.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES - Slovensko sa vyberie iným smerom! Takúto prognózu exkluzívne pre Nový Čas vyslovil otec slovenského premiéra, 91- ročný Mikuláš Dzurinda senior. Ten dúfal, že jeho syn dostane vo voľbách dostatok hlasov na to, aby mohol zostaviť vládu, ktorá by dokončila začaté reformy. Napriek víťazstvu Ficovho Smeru bol z volebného výsledku SDKÚ-DS milo prekvapený.

Svižný deduško, ktorý už roky žije v Spišskej Novej Vsi, dosiaľ nevynechal ani jedny doterajšie voľby. V tých posledných dal, ako inak, hlas strane, ktorej lídrom je už niekoľko rokov jeho syn. Podľa jeho slov je nutné dokončiť reformy, aby mali zmysel. Dzurinda senior si myslí, že jeho potomok by mal pokračovať vo vládnutí s KDH a SMK, ale asi sa mu to nepodarí. „Možno by bolo treba Mikimu lepších kamarátov. Nerozumiem, prečo už nechcú byť spolu,“ kladie si otázku bývalý vychovávateľ. Mečiara by vo vláde videl nerád. „Viete, je to ako s ľaliami. Či sú v mojej alebo susedovej záhrade, stále voňajú rovnako,“ zafilozofoval si penzista.

Osem rokov vlády jeho syna hodnotiť nechce. „To musia urobiť ľudia a historici. Ja som na svojho syna pyšný,“ dodal deduško. Premiér mu dal pred časom v jeho domčeku za 30 000 korún vynoviť kúpeľňu. „Bol som veľmi milo prekvapený,“ konštatoval M. Dzurinda. Tomu stačí na živobytie vychovávateľská penzia, hoci prezradil, že jej výška má k „slušnému dôchodku“ ďaleko. A aký vysoký by mal byť podľa deduška slušný dôchodok? „Aspoň 20-tisíc korún,“ uzavrel so smiechom dôchodca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu