Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Starosta chce mrzačiť labute!

Na Kuchajde momentálne nachádza 6 labutí a asi 2 tucty divých kačíc. Zobraziť galériu (2)
Na Kuchajde momentálne nachádza 6 labutí a asi 2 tucty divých kačíc.

BRATISLAVA - Starosta mestskej časti Nové Mesto Richard Frimmel je odhodlaný vyhnať z jazera Kuchajda všetky labute i kačice! Chce tak urobiť do oficiálneho otvorenia letnej sezóny, ktoré je naplánované na najbližší víkend. „Do soboty tam nebude ani jedna labuť, ani jedna kačica,“ rezolútne vyhlásil.

Starostov dôvod je prostý. Prítomnosť labutí na známom bratislavskom jazere Kuchajda by vraj mohla vniesť medzi návštevníkov obavy z nákazy vtáčou chrípkou. A to nechce dopustiť. Preto je odhodlaný do soboty labute aj kačice pochytať a previezť ich niekam 20 km za Bratislavu. „A čo ja viem, aj im nejako pristrihnúť krídla, aby sa nevrátili späť, alebo nejakým iným ekologickým spôsobom im v tom zabrániť,“ vyhlásil včera Richard Frimmel.

 
Starosta chce mrzačiť labute!
Zobraziť galériu (2)
Podľa našich zistení sa na Kuchajde momentálne nachádza 6 labutí a asi 2 tucty divých kačíc. Čo ich čaká, to zatiaľ nikto nevie... Rastislav Rybanič zo Spoločnosti na ochranu vtáctva je šokovaný z toho, čo sa chystá urobiť starosta Nového Mesta. „Nikto nesmie voľne žijúce vtáky - a tými sú aj labute a kačice - odchytávať a plašiť v ich prirodzenom prostredí,“ tvrdí ochranár vtáctva. Podľa jeho názoru by na to starosta potreboval špeciálne povolenie. Ani to by mu však nezaručilo, že labute a kačice by sa o pár dní na Kuchajdu nevrátili. „A za pristrihnutie krídiel by pánovi starostovi hrozila mastná pokuta, ktorá by bola odvodená od hodnoty vtáka,“ uzavrel Rybanič.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu