Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

MVO: Petícia za registrované partnerstvo oddnes v uliciach

BRATISLAVA - V uliciach hlavného mesta môžu občania od dnešného dňa podpisovať petíciu iniciatívy Inakosť na podporu prijatia zákona o životnom partnerstve. Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa iniciatívy Hana Fábryová, historicky po prvý raz začnú aktivisti gejských a lesbických združení zbierať pod petíciu podpisy dnes o 12:00 na bratislavskom Hlavnom námestí.

Zbieranie podpisov pod petíciu v rámci kampane Prvého lesbického združenia Museion a Iniciatívy Inakosť, ktorú podporil Slovensko-český ženský fond, vyvrcholí v sobotu, 5. augusta, letným happeningom pod názvom Kto je kto? "Dovtedy budú gejovia a lesby hľadať podporu verejnosti v uliciach slovenských miest každú druhú sobotu," uviedla Fábryová a dodala, že je v tomto smere optimistkou. "Slovensko sa otvára svetu čoraz viac a som presvedčená, že tak ako inde v Európe, aj u nás spoločenská aj občianska akceptácia gejských a lesbických partnerstiev neustále rastie," skonštatovala. Verí, že zákon o životnom partnerstve prejde už v najbližšom volebnom období. Jeho prijatie bude podľa nej signálom, že "je pre Slovenskú republiku dôležité, aby mali všetci slovenskí občania a občianky v porovnateľných podmienkach porovnateľné práva a porovnateľné povinnosti."

Cieľom petičnej kampane je kontinuálne získavanie spoločenskej a politickej podpory na prijatie zákona o životnom partnerstve gejov a lesieb a presadenie jeho prijatia Národnou radou SR. "Prijatie zákona, ktorý by spolužitie homosexuálnych dvojíc legalizoval, by mohol posunúť reálny život homosexuálov do roviny rovnakých občianskych práv, akými disponuje majoritná spoločnosť," tvrdí hovorca Iniciatívy Inakosť Ľubo Tancer.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu