Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Spisy sa povaľovali pri smetiakoch!

Tri kontajnery a ich okolie boli zaplavené spismi s citlivými informáciami.
Tri kontajnery a ich okolie boli zaplavené spismi s citlivými informáciami.

KOMÁRNO - Len pár dní po tom, ako sa na ulici v Michalovciach váľali doklady s citlivými údajmi bývalých zamestnancov družstva vo Vinnom, sa niečo podobné stalo aj v Komárne! Z pondelka na utorok boli smetiaky a ich okolie na Okružnej ulici plné stoviek kíl dokumentov s osobnými údajmi klientov spoločnosti SK Group z Dunajskej Stredy.

V okolí smetiakov si od rána mohol čítať citlivé doklady kto len chcel. Niektorí dokonca papiere na káričkách odnášali do zberu. Na porozhadzovaných spisoch z rokov 2001 až 2005 boli údaje o ľuďoch z celého Slovenska. Väčšina z nich zrejme bola klientelou spoločnosti SK Group, poskytujúcej pôžičky. „Vietor roznášal po sídlisku účtovné doklady, osobné dotazníky, výpisy z účtov aj pokladničné bloky,“ hovorí obyvateľka činžiaka. Boli tam tiež pracovné zmluvy či telefónne čísla. Komárňania zavolali policajtov a tí zvyšky dokumentov, ktoré ľudia ešte nestačili pobrať do zberu, dali odviezť.

Hoci na pečiatkach figuruje dunajskostredská adresa firmy SK Group, podľa obchodného registra tu sídlila len do vlaňajšieho apríla. Potom sa presťahovala do Komárna, to by malo byť už jej tretie sídlo. S jej zástupcami sa včera Novému Času nepodarilo spojiť, telefónne číslo je odpojené. Telefón nikto nebral ani na staršom čísle v Dunajskej Strede. Väčšina konateľov spoločnosti je z Maďarska. Neopatrné zaobchádzanie s osobnými údajmi je nebezpečné, ľahko sa môže stať rajom pre falšovateľov dokumentov. Prípadom sa už zaoberá polícia. „Zisťujeme, či nedošlo k porušeniu zákona,“ informoval hovorca krajskej polície v Nitre Miloš Fábry.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu