Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Súdy: Za úplatok podmienečný trest pre bývalého policajta

BANSKÁ BYSTRICA - Dva roky podmienečne vymeral dnes senát Špeciálneho súdu v Banskej Bystrici 32-ročnému Norbertovi M. zo Sládkovičova. Bývalého policajta uznal za vinného z trestných činov zneužívania právomoci verejného činiteľa a brania úplatku tritisíc SK.

Norbert M., ako príslušník Obvodného oddelenia PZ v Sládkovičove, počas služby v októbri minulého roku zistil, že vodič auta Honda Concerto jazdí i napriek tomu, že mu zadržali vodičský preukaz a zakázali viesť motorové vozidlo. Vodičovi navrhol, že za dvetisíc korún správu o objasňovaní priestupku zničí. Neskôr v telefonickom rozhovore s vodičom policajt zvýšil čiastku na tritisíc korún. Na druhý deň večer policajta pri preberaní úplatku zadržali jeho kolegovia.

Na súde expolicajt svoje konanie priznal a oľutoval ho. Motívom korupcie bola jeho nie dobrá finančná situácia. Trestný zákon za jeho činy stanovil sadzbu tri až osem rokov. Súd pri stanovení trestu prihliadal na doterajšiu bezúhonnosť bývalého policajta, jeho priznanie aj ľútosť a uložil mu trest na dva roky s podmienečným odkladom na štyri roky.

Rozsudok nie je právoplatný, prokurátor žiadal pre policajta viac ako trojročné väzenie a k rozhodnutiu súdu sa vyjadrí po jeho doručení. Obžalovaný sa odvolania vzdal.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu