Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Pri preberaní úplatku chytili prednostu Krajského dopravného úradu v Žiline

Jozef Choluj
Jozef Choluj

ŽILINA - Pri preberaní 10-tisícového úplatku zadržala polícia prednostu Krajského dopravného úradu v Žiline Jozefa Choluja. Ten bol v sobotňajších voľbách ako člen SDKÚ zvolený za poslanca v Žilinskom samosprávnom kraji. Úplatok si podľa polície vypýtal za vybavenie osvedčenia odbornej spôsobilosti v oblasti taxislužieb.

Polícia obvinila Jozefa Choluja z trestných činov zneužitia právomoci verejného činiteľa a z prijímania úplatku. Ako verejnému činiteľovi mu hrozí trest odňatia slobody na tri až osem rokov. Choluj si peniaze pýtal za vybavenie osvedčenia odbornej spôsobilosti v oblasti taxislužieb.

Istý martinský podnikateľ sa nemohol zúčastniť písomnej skúšky, preto sa obrátil Choluja, či sa dá skúška vykonať mimo termínu. Prednosta mu určil termín na 28. novembra. Po absolvovaní skúšky a preberaní úplatku Choluja zadržali. Predsedu regionálneho zväzu SDKÚ v Žiline Ivana Harmana informácia šokovala. „Chcem povedať, že SDKÚ je zásadne proti akýmkoľvek korupčným praktikám a zásadne ich odsudzuje. Požiadame ho, aby sa vzdal poslaneckého mandátu,“ dodal Harman. Prezídium Dzurindovej SDKÚ potom zbavilo Choluja práv člena strany.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu