Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Polícia: Pri preberaní 1,6 miliónového úplatku zadržali živnostníka a advokáta

BRATISLAVA - Pri preberaní 1,6 miliónového úplatku zadržali policajti Úradu boja proti korupcii advokáta Ladislava J. a živnostníka Martina K. Vyšetrovateľ dvojicu zo Žilinského kraja obvinil z prijímania úplatku a hrozí im trest tri až osem rokov.

Podľa informácií Jany Pôbišovej z komunikačného odboru ministerstva vnútra súkromná spoločnosť dlhovala Martinovi K. s úrokmi približne 5,5 milióna korún a tak v jeho prospech zriadila záložné právo na svoju nehnuteľnosť. V januári tohto roka konateľ dlžnej spoločnosti začal rokovania s právnym zástupcom Martina K., advokátom Ladislavom J. Ten si počas rokovaní vyžiadal od konateľa dlžnej spoločnosti 1,6 milióna korún a sľúbil mu, že po dohode s Martinom K. zabezpečí vymazanie záložného práva na nehnuteľnosť spoločnosti, zároveň prisľúbil odpustenie zvyšného dlhu. Podnikatelia tak však mali urobiť mimo obchodného vzťahu a bez vystavenia príslušných dokladov potrebných pre daňové úrady. Ako uviedla Pôbišová, 1,6 milióna korún mal konateľ dlžnej spoločnosti v hotovosti odovzdať Martinovi K., pričom časť peňazí mala byť určená pre advokáta.

Konateľ dlžnej spoločnosti sa však obrátil na políciu, aj napriek tomu, že táto ponuka mohla byť pre jeho spoločnosť výhodná. Úrad boja proti korupcii zabezpečil žiadanú hotovosť a pripravil policajnú akciu v Žilinskom kraji. Policajti zadržali živnostníka a advokáta priamo pri preberaní úplatku. Podľa zistení polície sa dvojica dohodla, že v tomto obchodnom vzťahu získajú pre seba finančný prospech. Polícia zaistila listinné materiály, vypočula svedkov, následne oboch obvinila. Stíhaní sú na slobode.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu