Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Post šéfa RTVS chce nakoniec 20 záujemcov

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - O pozíciu šéfa Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa uchádzalo spolu 20 kandidátov.

Tri z prihlášok do voľby však prišli do podateľne Národnej rady SR dnes, teda po termíne a výbor o nich ešte rozhodne. Zo 17 obálok doručených do parlamentu do utorkovej polnoci Výbor NR SR pre médiá a kultúru na dnešnom otváraní obálok ďalej posunul 16 prihlášok. Jednu vyradil, lebo neobsahovala väčšinu potrebných materiálov, pri jednej chce ešte doplnenie projektu aj v elektronickej podobe. Do voľby deviatich členov Rady RTVS dostal výbor 36 obálok.

Medzi kandidátmi sú aj medializované mená - dočasná šéfka RTVS a bývalá generálna riaditeľka SRo Miloslava Zemková, generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník ako aj bývalý člen Rady pre vysielanie a retransmisiu Peter Abrahám, ale aj mediálny a reklamný odborník Fedor Flašík. Flašík dodal projekt len v tlačenej podobe a nie aj v elektronickej podobe, ako to požaduje zákon. Výbor ho preto vyzve, aby dodal projekt aj na CD.

Okrem nich sa do voľby prihlásili aj Marián Ostatník, Peter Puškár, Pavel Jacz, Ján Derďák, Václav Vetrecin, Dušan Davidov, Vladimír Buriánek, Martin Gajdoš, Margita Repková, Tibor Takáč, Marián Šinkovič a Róbert Filipp.

Výbor Národnej rady SR na dnešnom otváraní obálok s prihláškami na generálneho riaditeľa RTVS a do deväťčlennej Rady RTVS vylúčil z voľby generálneho riaditeľa prihlášku Štefana Papeža, ktorá neobsahovala všetky potrebné materiály, iba životopis a prihlášku. Chýbal teda projekt rozvoja a riadenia RTVS a ďalšie dokumenty.

Po polnoci 25. januára prišli obálky s prihláškami Jozefa Zimu, Vladimíra Semana a Jána Füleho. Títo kandidáti však dodali všetky požadované materiály. Výbor sa do 1. februára rozhodne, či ich posunie do voľby alebo nie. Ak by sa výbor nevedel zhodnúť, osloví Ústavnoprávny výbor NR SR.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu