Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Mamička bola zúfalá, jej bábätko smrdelo ako ryba: Lekár odhalil nechutný dôvod

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

LONDÝN - Mladú mamičku zaskočila vôňa jej novonarodeného bábätka. Ako každá matka, aj ona sa tešila na to, že ucíti jedinečnú vôňu svojho dieťatka. Dievčatko však páchlo po rybacine a nepomohol ani kúpeľ. Až neskôr vysvitlo, že za všetkým bola baktéria, ktorou sa nakazilo pri pôrode.

Neopakovateľná, originálna a jedinečná. Presne taká je vôňa bábätka, ktorú poznajú všetky matky. Aj Cassie Hamerová sa tešila na svoje krásne voňavé bábätko. Lenže jej malá Lucy smrdela ako čerstvý tuniak. Najprv si neuvedomovala, že to smeruje od nej, lenže neznesiteľný zápach bol najintezívnejší práve v okolí dieťatka.

Mamička bola zúfalá, jej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

"V pôrodnici ma navštívila moja mama. Keď vstúpila do izby, hneď sa ma pýtala, či som jedla rybu," napísala Cassie na portáli Kidspot. Po rozbalení dcérky zistila, že zápach sa šíri najmä z jej podpazušia. Bábätko preto dôkladne vykúpala, lenže veľmi to nepomohlo. Na druhý deň bol zápach ešte intenzívnejší. Matka márne pátrala, kde je chyba.

Až pediater zistil, v čom tkvie celý problém. Lucy sa počas pôrodu nakazila baktériou z vagíny matky, a práve tá bola príčinou neznesiteľného smradu. Všetko vyriešil kúpeľ v dezinfekčnom púdri phisohex, ktorý mamičke odporučil lekár. "Veľmi to pomohlo. Za pár dní už moja malá Lucy voňala ako všetky ostatné bábätká."

Viac o téme: BábätkoBaktériaSmrad
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu