Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Slovensko má talent: Najtrápnejšie okamihy v šou!

Najtrapnejšie vystúpenia súťaže Slovensko má Talent Zobraziť galériu (7)
Najtrapnejšie vystúpenia súťaže Slovensko má Talent

BRATISLAVA – Fňukanie a žalostné prosby! Niektorí súťažiaci nevedia odhadnúť, kedy prestať. Kvôli postupu do ďalšieho kola v šou Slovensko má talent boli ochotní urobiť čokoľvek. Namiesto toho, aby reláciu opustili so vztýčenou hlavou, padajú pred porotou na dno svojej hrdosti. A divákov dostávajú do takých rozpakov, až sa pred obrazovkami cítia trápne namiesto nich.

Zvádzanie Paľa Haberu, obviňovanie Dary Rolins či prosenie o ďalšiu šancu. Aj toho boli diváci svedkami počas uplynulých epizód markizáckej šou Slovensko má talent. Dôvod bol jednoduchý. Súťažiaci sa ulakomili na možnú výhru troch miliónov. A tá im zrejme zatienila rozum.

Podaktorí z nich jednoducho nevedeli pochopiť, že ich televízne vystúpenie vyvolalo väčší pocit rozhorčenia, ako keď ráno cestou do práce stúpite do „výtvoru“ susedovho štvornohého miláčika.

Slovensko má talent: Najtrápnejšie
Zobraziť galériu (7)
O tom, ako ďaleko sú na javisku schopní zájsť, sme sa mohli presvedčiť aj v prípade postavy „Eurošíka“ v piatej epizóde šou. Pani prišla s dobrým nápadom k aktuálnej téme blížiaceho prechodu Slovenskej koruny na Euro. Pripravila si kostým a básničku. Žiaľ to bolo všetko... A po krátkej chvíli nenašiel jej nič nehovoriaci prednes pochopenie u poroty. Tri X na ich stolčekoch hovorili za všetko. No „Eurošík“ sa s vypadnutím nedokázal zmieriť. A nasledovala približne minútová slovná prestrelka:

Eurošík: Mám na to zložené ešte texty. Nemôžem pokračovať?

Habera: Myslím, že na zábavu stačilo.

Eurošík: Ale, nechajte ma to dopovedať.

Habera: (krúti hlavou)

Eurošík: Nech je to celistvé...

Habera po chvíli gestom ruky jasne naznačil, aby Eurošík odišiel. No nepadlo to na úrodnú pôdu. Keby ho Maroš Kramár nestiahol z javiska, asi by tam stál dodnes.




Slovensko má talent: Najtrápnejšie
Zobraziť galériu (7)
Rovnako neoblomne presvedčený o svojich kvalitách bol aj travesty umelec „Claudia“ – Peter Pákozdy. Potom, ako neuspel prezlečený za Ilonu Csákovú, skúšal šťastie ako Eva Pilarová. No v druhom prípade porota stratila trpezlivosť skôr, ako stihol(a) prehovoriť. Pre jeho formu prezentácie nemali pochopenie a okamžite ho vyhodili z javiska. 





 








Slovensko má talent: Najtrápnejšie
Zobraziť galériu (7)
Zmarenie šance na zisk troch miliónov a koniec v markizáckej šou znášala ťažko aj imitátorka Dary Rolins – češka Olivie Žižková. Tá v súťaži napodobňovala známu speváčku. Dokonca sa neváhala pochváliť tým, že jej bola „pop diva“ na svadbe. Keď však zistila, že v šou končí, rozpútala vlnu intríg.

Namiesto toho, aby hľadala chybu v sebe, zaútočila na Daru. Obvinila ju z toho, že sa prostredníctvom kamarátky a zároveň šéfky projektu Gabiky Drobovej postarala o to, aby v šou skončila. Nanešťastie pre ňu si pustila jazyk na špacírku skôr, ako to povoľujú pravidlá. O svojom vypadnutí v šou informovala verejnosť napriek tomu, že je zmluvne viazaná trojročnou mlčanlivosťou o šou. Hrozí jej stotisícová pokuta.







Slovensko má talent: Najtrápnejšie
Zobraziť galériu (7)
Titul najúbohejšieho vystúpenia prináleží dokumentaristke Michaele Kajabovej, ktorá sa na javisku snažila zaspievať skladbu od Pink. Jej spev však pripomínal viac párenie nosorožcov ako hudobné vystúpenie. Porota sa jej za prednes odmenila tromi krížikmi po dvoch sekundách kvílenia.

Samozrejme, nie každý môže mať nadanie na spev. No keď sa antitalent snúbi s nulovou dávkou sebareflexie, vyznie to viac ako zle. Dôkazom je aj táto dáma, ktorá sa nevedela stotožniť s tým, že jednoducho na postup nemá.

Michaela: Čo je zlé? (reaguje po rýchlom vyhodení) Zlý nástup? Čo je páni zlé? (obracia sa na porotcov).

Habera: Pink bola O.K. Ty si bola mimo.

Michaela: Mimo melódie? Vážne?

Habera: Podľa mňa to bola úplne iná pesnička. A aj tá bola zlá.

Michaela: Paľo, ja som to naschvál spievala vyššie. Aby to bolo iné. Nemusí to byť celkom Pink. Dáme to tak nízko, ako to pôjde. (ide pritom do podrepu akoby robila privátny striptíz.) Skúsim to dať nižšie.

Habera: Nie, už to nedáš nižšie, už odchádzaš.

Michaela: Ja by som to dala nižšie.

Habera: Spievaj pod javiskom. Zavri sa do nejakej krabice. (Michaela pomaly odchádza z javiska).

Michaela: Ja by som to dala pre teba tak nízko, ako chceš. Budeš spokojný, vážne. Budeš veľmi spokojný. (opäť sa vracia na javisko späť pred porotu. Vyslúžila si piskot obecenstva).

Slovensko má talent: Najtrápnejšie
Zobraziť galériu (7)
Po týchto prieťahoch sa nakoniec predsa len rozhodla odísť. Pred moderátormi šou Marošom Kramárom a Barborou Rakovskou iba neveriacky krútila hlavou, že pre jej „umenie“ nemá porota a diváci pochopenie.

V súvislosti s týmito prípadmi nás zaujímal názor porotkyne Adely Banášovej. Chceli sme vedieť, ako vníma výstupy súťažiacich, ktorí sa chcú za každú cenu prebojovať do ďalšieho kola. „Každý má nejaký spôsob predania sa. A ja to tak beriem. Keby mali niektorí ľudia odhad podľa našich subjektívnych predstáv, boli by sme ukrátení o zábavnejšie čísla,“ povedala Adela pre topky.sk.

Po nedeľňajšom Veľkom tresku máme pred sebou už semifinálové kolá. Do užšieho výberu sa dostalo päťdesiat talentovaných súťažiacich, ktorí budú presviedčať o svojich kvalitách. Nechajme sa teda prekvapiť, či predvedú podobné scény, pri ktorých sa budú televízni diváci chytať za hlavy.



Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu