Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Hrôzostrašné VIDEO z 11. septembra: Novinár zachytil pád Dvojičiek naživo! Doteraz má z toho traumu

(Zdroj: YouTube/abc7NY)

NEW YORK - Od hrozného útoku na New York, ktorý si vyžiadal takmer 3000 mŕtvych, uplynulo 22 rokov. Minulý rok sa objavili otrasné zábery, ktoré zachytil spravodajský štáb. Ukazujú, ako sa Dvojičky začínajú rúcať uprostred teroristického útoku z 11. septembra.

NJ Burkett z ABC sa nachádzal v blízkosti Svetového obchodného centra krátko po tom, ako ho zasiahlo prvé lietadlo a Južná veža sa začala rúcať. Ako reportér informoval o celej udalosti. Divákom vysvetlil, že bližšie sa už k budovám dostať nemôže, keď si zrazu všimol, že sa Južná veža rúca. "Musíme vypadnúť!" kričí Burkett a následne vidno roztrasené zábery počas behu. 

Na videu počuť zvuk sirén a hlasy vystrašených ľudí. Niektorí sú dokonca pokrytí prachom z explózie. Je zrejmé, že s podobnou udalosťou sa nikto nevyrovná ľahko. Svoje o tom vie aj Burkett. "Je veľmi ťažké pozerať sa na video, je veľmi ťažké počuť v tom videu môj hlas," povedal v roku 2021 pre ABC. Následne prezradil, že teroristický útok mal naňho nesmierny dopad.

"Posledné dve desaťročia som strávil asi tak, že som utiekol od 11. septembra. Mojím spôsobom, ako sa vyrovnať s posttraumatickým stresom, bolo ponoriť sa do svojej práce," priznal novinár s tým, že vyrovnať sa s touto traumatizujúcou udalosťou sa dalo jedine tak, že tomu bude čeliť a začne o nej rozprávať.

Viac o téme: Teroristický útokNew YorkDvojičkySvetové obchodné centrum
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu