Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž cestoval z práce, keď ho ohromil pohľad na kraj diaľnice: Ale veď to je posvätné zjavenie!

(Zdroj: Getty Images)

ALBERTA - Muž išiel cestou z práce, keď popri kraji diaľnici zbadal niečo biele, čo upútalo jeho pozornosť. Tak ho to zaujalo, až sa zastavil a zistil, čo to je - vzácny biely los. Jeho výskyt je veľmi zriedkavý a pre domodorodé obyvateľstvo má hlboký význam.

David Frizzell, ktorý pracuje ako prevádzkový manažér v teréne pre stavebnú spoločnosť v kanadskej Alberte, urobil fotografie vzácneho tvora, ktoré následne zverejnil na Facebooku. V príspevku sa píše, že biely los bol od neho vzdialený vyše sedemdesiat metrov. 

 

David Frizzell, our Field Operations Manager, spotted a rare sight on his way home from work last night. In Central Alberta, he was about 80 yards away. What a gorgeous creature! 🤩 Very lucky sighting!

Posted by Scott Builders Inc. on Wednesday, March 29, 2023

Biele losy sú extrémne zriedkavé, o to lákavejšou trofejou sú ale pre niektorých lovcov. Domorodé obyvateľstvo Mi'kmaq považuje tohto tvora za posvätné duchovné zviera. CBC uvádza, že miestne komunity vedia o tamojších losoch roky, ale nezabíjajú ich. 

"Poznáme ich význam a učíme to nepôvodnú populáciu takmer už 500 rokov. Nesmieme im ublížiť žiadnym spôsobom, pretože by mohli byť jedným z našich predkov, ktorí nám prídu pripomenúť niečo významné, čo sa stane v našich komunitách," vysvetlil člen domorodej komunity. 

Viac o téme: LosAlbín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu