Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO z prírodnej rezervácie uchvátilo tisíce ľudí: Veď vyzerajú ako duchovia! Toto uvidíte raz za život

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MELBOURNE - Jedinečný pohľad ponúka austrálska prírodná rezervácia, kde majú návštevníci možnosť vidieť početnú skupinu bielych klokanov. Biely alebo albínsky klokan je zriedkavý úkaz, šanca, že sa narodí, je jedna z päťdesiattisíc až stotisíc zvierat.

Skupina deviatich bielych klokanov spolu tromi sivými bola spozorovaná v rezervácii voľne žijúcich živočíchov Panorama Garden Estate v austrálskom štáte Viktóri. K ich zvýšenému výskytu v tejto oblasti zrejme pomohli majitelia rezervácie Annemaree Van Rooyová a jej partner Mick Smith. 

Práve oni našli pred deviatimi rokmi tri albínske klokany držané v malých klietkach na farme v Bordertowne, píše Daily Mail Australia. Teraz ich chovajú na svojej rozľahlej záhrade spolu ďalšími zachránenými zvieratami. "Prichádzajú a odchádzajú, ako sa im zachce. Vo voľnej prírode žijú presne tak, ako sa od nich predpokladá," povedala Rooyová s tým, že očakáva, že počet albínov sa bude ďalej rozrastať.

 

The mob. #kangaroo #albino #albinokangaroo #white #whitekangaroo #kangaroos #Australia #australianwildlife...

Posted by Panorama Garden Estate on Sunday, March 5, 2023

Fotografie zverejnila prírodná rezervácia na sociálnych sieťach. Ľudia sú z klokanov unesení. "Toľko bielych, jednoducho nádherné. Vyzerajú ako duchovia. Rád by som ich jedného dňa videl," napísal jeden z užívateľov. "Wau, toto sa nevidí každý deň!" skonštatovala ďalšia osoba. Našli sa však aj kritické komentáre. "Nezdieľajte polohu týchto zvierat. Zaručene do mesiaca nezostane žiadne žiť," varoval niekto. Zvieratá s albinizmom sa totiž často stávajú terčom pytliakov. Rezervácia sa ohradila, že ich pozemok je súkromným majetkom.

Viac o téme: KlokanAlbínAustráliaPrírodná rezervácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu