Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vízia budúcnosti podľa genetikov: Ľudstvo sa rozdelí na dve triedy, vyberáte si už teraz

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

WASHINGTON - Podľa výskumníka Prakhara Asthana sa ľudia budú vyvíjať do dvoch samostatných poddruhov. Evolúciu totiž nezastavíme. Hoci zmeny prebiehajú len pomaly, prebiehajú neustále. Rozdiely zbadáme najskôr až o 10-tisíc rokov.

Vedci sú presvedčení, že ľudstvo sa v priebehu budúcich tisícročí rozdelí na dva poddruhy. Na tzv. geneticky vyšší a geneticky nižší typ. Odborníci si zároveň položili otázku, ako budú vyzerať potomkovia ľudí o 10 až 100-tisíc rokov.

Hawking prezradil, kedy nastane koniec sveta: Ďalšieho milénia sa už nedožijeme

„Ľudia budú prieberčivejší pri výbere sexuálnych partnerov, čo spôsobí, že ľudstvo sa rozdelí do dvoch poddruhov. Potomkovia geneticky ušľachtilejšej triedy by mohli byť vyšší, štíhli, zdravší, atraktívnejší, inteligentnejší a kreatívnejší na rozdiel od geneticky nižšej triedy,“ myslí si Prakhar Asthana.

Všetko podstatné vyčítate z tváre

K rozdeleniu ľudstva na dve vetvy podľa výskumníka prispeje aj fakt, že bohatší ľudia sa budú obracať na zázraky modernej medicíny a budú experimentovať s genómom svojich detí.

Ďalší vedci si podľa Quora.com myslia, že ľudia sa budú výrazne líšiť už v tvári. Tí ekonomicky silnejší budú svoje sociálne postavenie zdôrazňovať inými rysmi, takými, ktoré budú akýmsi signálom o ich postavení alebo moci. Možno budú mať pery ako Angelina Jolie, oči nevšednej farby, zvláštnosti zubov alebo pokožky. Informácie o ich pôvode a zaradení v spoločnosti možno z tváre vyčítate už na prvý pohľad.

Vízia budúcnosti podľa genetikov:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

 

Viac o téme: BudúcnosťĽudstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu