Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Muž z publika prezradil tajomstvo Copperfieldovho kúzla: Takto vás klame, spravil zo mňa invalida!

David Copperfield Zobraziť galériu (4)
David Copperfield (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Päťdesiatpäťročný Brit tvrdí, že si počas vystúpenia slávneho mága Davida Copperfielda privodil zranenie, ktoré z neho spravilo doživotného mrzáka. Televíznu hviezdu teraz žaluje o neupresnenú sumu. Na súde musel preto prezradiť, ako kúzlo prebiehalo a v čom spočíva jeho tajomstvo.

Gavin Cox v roku 2013 spolu so svojou ženou dovolenkovali v Las Vegas. Navštívili aj vystúpenie známeho kúzelníka Copperfielda. Ten si ho počas neho náhodne vybral z publika, aby muža zapojil do jedného zo svojich čísel. Išlo v ňom o to, že trinásť členov publika sa postavilo za záves a zmizlo, pričom o chvíľu sa zas "zázračne" zjavili na druhom konci sály. 

David Copperfield
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Kúzlo ale nevyšlo celkom podľa plánu. Gavin v súdnom spise prezradil, že spolu s ostatnými sa na koniec miestnosti dostal cez tajnú chodbu. No počas rýchleho prechodu sa potkol a spadol na zem. A to tak nešťastne, že si vykĺbil pravé rameno a dokonca, ako sám tvrdí, utrpel aj trvalé poškodenie mozgu, akúsi formu Parkinsonovej choroby. Vraj od nehody musel podstúpiť niekoľko operácií chrbta a krku, spáva s podporným prístrojom, ktorý mu pomáha dýchať, 

Cox mága aj hotel, v ktorom sa vystúpenie konalo, zažaloval za nedbanlivosť a požaduje odškodnenie. "Počas predstavenia Davida Copperfielda sa žalobca zranil, keď ho bez akéhokoľvek sprievodu hnali cez tmavú chodbu pod konštrukciou, ktorá bola plná prachu a smetí. Vplyvom týchto okolností sa pošmykol a spadol na zem," uvádza sa v žalobe. 

Muž z publika prezradil
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA/AP)

Obe žalované strany vinu odmietajú a tvrdia, že Coxove zranenia nemajú s vykonaním kúzelníckeho triku nič spoločné. Copperfieldoví právnici vyhlásili, že pred dotyčným vystúpením bola v sále vykonaná podrobná inšpekcia, ktorá neodhalila žiadne nedostatky. "S touto ilúziou David vystupuje už via ako pätnásť rokov a doteraz sa do nej zapojilo viac ako 100-tisíc dobrovoľníkov. Akékoľvek obvinenia v tomto smere sú absurdné," dodali. 

Gavin je od incidentu práceneschopný, takže žije len z úspor a prenájmu hosťovského domu. Momentálne podstupuje liečbu v USA, za ktorú nemusí platiť až dovtedy, kým sa neuzavrie súdny spor. Ďalšie pojednávanie je naplánované na január 2017. 

Viac o téme: David copperfieldMágiaKúzelníkIlúzia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu