Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Vybral sa zabiť bin Ládina s pištoľou, mečom a knihou

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: TASR)

PEŠÁVAR - Na severe Pakistanu zatkli v utorok Američana, ktorý tvrdil, že chce zabiť najhľadanejšieho teroristu sveta Usámu bin Ládina. Bol ozbrojený pištoľou a mečom a mal pri sebe špeciálne prístroje na nočné videnie a knižku výrokov kresťanských učencov.

"Najprv sme sa smiali, keď nám povedal, že chce zabiť Usámu bin Ládina. Ale keď sme uňho našli pištoľ, meč a prístroje na nočné videnie, naše podozrenie sa zväčšovalo," citujú miestne médiá Mumtáza Ahmeda Chána, policajného predstaviteľa, ktorý sa podieľa na vypočúvaní Američana.

Na otázku, či si naozaj myslí, že sa mu podarí zabiť bin Ládina, 52-ročný americký robotník Gary Brooks Faulkner podľa Chána odvetil: "Boh je pri mne, a preto som presvedčený, že sa mi podarí ho zabiť."

Faulknera chytili, keď sa pokúšal preniknúť do Afganistanu, konkrétne do regiónu Núristán. Práve tento región je jedným z miest, na ktorom by sa teoreticky podľa správ zahraničných tajných služieb mohol bin Ládin nachádzať.

Informácie o zadržaní Američana potvrdil v utorok aj hovorca amerického veľvyslanectva v Pakistane Richard Snelsire. Predstavitelia veľvyslanectva sa podľa neho usilujú o čo najskoršie stretnutie s Faulknerom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu