Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Princ Charles sa po druhýkrát oženil

Princ Charles a Camilla Parkerová - Bowlesová si dnes povedali svoje Áno. Zobraziť galériu (6)
Princ Charles a Camilla Parkerová - Bowlesová si dnes povedali svoje Áno.

LONDÝN/WINDSOR - Vo Windsore neďaleko Londýna sa dnes druhýkrát oženil britský korunní princ Charles(56). Jeho ženou sa počas civilného obradu o 13:30 SELČ na radnici Guildhall stala v prítomnosti asi tridsiatich hostí jeho dlhoročná láska, Camilla Parkerová Bowlesová (57), ktorá bude od dnes používať titul vojvodkyňa z Cornwallu.

Dvadsaťminútového občianskeho obradu za zavretými dverami sa zúčastnili len vysokí členovia kráľovskej rodiny a príbuzní novomanželov, chýbala však medzi nimi Charlesova matka a britská kráľovná Alžbeta II. s manželom.

Po občianskej svadbe dostanú snúbenci požehnanie od arcibiskupa z Canterbury, ktorý je duchovnou hlavou anglikánskej cirkvi. Ešte večer majú odleteť na škótske panstvo Balmoral.

Obrad vzbudzuje celosvetovú pozornosť, ktorá je mnohokrát voči novomanželskému páru nepriaznivá. Pri príležitosti svadby princa Charlesa sa dnes v Kensingtonskom paláci v Londýne schádzali i fanúšikovia Charlesovej prvej ženy, tragicky zosnulej princeznej Diany, ktorí na miesto priniesli množstvo kvetín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu