Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Premiér Robert Fico už má byť po operácii

Premiéra Roberta Fica po streľbe previezli do nemocnice v Banskej Bystrici Zobraziť galériu (2)
Premiéra Roberta Fica po streľbe previezli do nemocnice v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico je po atentáte v životohrozujúcom stave. Ide o vôbec prvé oficiálne správy o stave predsedu vlády od chvíle, čo ho v Handlovej zhruba o 14.30 postrelili.

Atentát na Roberta Fica

22:57 Podľa viacerých medializovaných informácií je Robert Fico už po operácii. 

20:15 Stav premiéra Roberta Fica je kritický. Operácia trvá už 3,5 hodiny a Fico je v ohrození života. "Zažili sme naozaj veľmi tragický deň, ktorý pre nás znamená boj o život predsedu vlády," povedal Kaliňák s tým, že zatiaľ nemá dobré správy a vkladá dôveru do rúk ošetrujúceho personálu. "Podľa tých informácií, ktoré máme, utrpel vážnu polytraumu po niekoľkých strelných poraneniach a jeho zdravotný stav je mimoriadne vážny," skonštatoval minister obrany. 

19:58 Robert Kaliňák a Matúš Šutaj Eštok o stave premiéra:

Emotívna tlačovka ministrov Kaliňáka a Šutaja Eštoka? Stav premiéra je kritický (Zdroj: Facebook/Robert Fico )

Aktualizované 19:25 Podľa informácií portálu Topky.sk bol Robert Fico po prevoze do banskobystrickej nemocnice pri vedomí a komunikoval. Prijatý bol v stabilizovanom stave so streľným poranením brucha, predlaktia a chodidla. 

Aktualizované 19:06 Podľa informácií webu Štandard, zasiahol strelec Roberta Fica jednou ranou do brucha, jedna rana mu prešla cez brucho do bedrovej kosti a jedna rana ho zasiahla do ramena. Premiér má krvácanie v brušnej dutine, ktoré mu lekári zatiaľ nevedia zastaviť.

Informácie boli zverejnené na oficiálnom účte Roberta Fica. "Na R. Fica bol dnes spáchaný atentát. Bol viacnásobne postrelený a aktuálne sa nachádza v životohrozujúcom stave. V tomto momente je prevážaný vrtulníkom do Banskej Bystrice, pretože do Bratislavy by to trvalo príliš dlho vzhľadom na nevyhnutnosť akútneho zákroku. Najbližšie hodiny rozhodnú," píše sa v správe na sociálnej sieti Facebook. 

Stanovisko v rovnakom znení poskytol médiám aj Úrad vlády. 

"Posádka záchranárskeho vrtuľníka bola dnes popoludní vyslaná do Handlovej na pomoc pacientovi so strelným poranením. Rýchlo a šetrne bol transportovaný do FN F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici," uviedli leteckí záchranári. 

Podľa neoficiálnych informácií padli na mieste štyri výstrely, z toho tri mali zasiahnuť premiéra. Útočníka krátko po čine spacifikovala polícia. 

Viac o téme: AtentátRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu