Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Bude svadba bezpečná?

Britskí poddaní chcú, aby časť nákladov uhradil sám princ Charles. Zobraziť galériu (9)
Britskí poddaní chcú, aby časť nákladov uhradil sám princ Charles.

LONDÝN - Týždeň pred sobotňajšou svadbou britského korunného princa Charlesa (56) prenikli dvaja turisti do súkromných priestorov hradu Windsor. Práve do tej časti, kde sídli britská kráľovná a kde sa bude konať časť svadobných obradov! Turisti preliezli ochrannú bariéru a polícia ich okamžite zadržala.

Incident vzbudil obavy, či budú účastníci kráľovskej svadby dostatočne chránení. Presunutím sobáša Charlesa a Camilly Parker-Bowles (57) z piatka na sobotu sa výdaje na bezpečnostné opatrenia zvýšili na dvojnásobok, čiže na asi dva milióny libier (112 miliónov Sk).

Ak sa totiž policajtom osem dní dopredu nevydá pokyn, že musia pracovať počas pracovného voľna, musia sa im platiť nadčasy. Keďže sa princ o presune svadby rozhodol až v pondelok, túto lehotu už nebolo možné uplatniť. Podľa novín Daily Mail preto silnie tlak, aby Charles uhradil časť nákladov na bezpečnosť zo svojho vrecka.

Britská verejnosť sa pred svadbou zaoberá aj tým, aké tituly získa po svadbe nová členka kráľovskej rodiny. Silnie pritom odpor, aby sa Camilla raz stala kráľovnou. Ľudia ju stále vnímajú ako "tú druhú ženu", ktorá rozbila Charlesovo manželstvo s princeznou Dianou. Problémy sprevádzajúce prípravy sobáša využila skupina vplyvných republikánov a včera spustila kampaň za zrušenie monarchie. Je načase ukončiť vládu Windsorovcov, hovorí šéf nátlakovej skupiny Stephen Haseler.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu