Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Za neveru ho na smrť ukameňovali!

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

MOGADIŠO - Radikálni islamisti, pod ktorých kontrolou sú rozsiahle oblasti Somálska, nechali na juhu zeme ukameňovať k smrti muža, ktorý sa priznal k nevere. Jeho tehotnú priateľku čaká rovnaký trest, ale podstúpi ho, až keď porodí dieťa, napísal to spravodajský server BBC News.

Abas Hussein Abdirahman (33) bol zabitý pred davom asi tristo ľudí v prístavnom meste Merka. Oficiálni činitelia radikálnych milícií Šabáb, ktoré oblasť ovládajú, potvrdil, že zabitá bude aj žena, až keď porodí dieťa. To bude zverené jej príbuzným, aby sa o neho postarali.

Za posledný rok je to už tretí prípad, čo somálski islamisti nechali človeka ukameňovať za neveru. "Kričal a z hlavy mu striekala krv. Po siedmych minútach sa prestal hýbať," popísal kameňovanie očitý svedok.

Somálsko nemá funkční vládu od roku 1991, kedy povstalecké klany zvrhli prezidenta Mohammeda Siada Barreho. Už 18 rokov sa tak táto africká zem zmieta v ozbrojenom konflikte, pričom sa priebežne menia hlavné znepriatelené strany. Teraz proti sebe stoja islamské milície z niekoľkých skupín proti vláde prezidenta šáha Sharifa Sheikha Ahmeda, ktorú podporuje OSN. Radikálny Šabáb, ktorý je podľa USA spojencom teroristické siete Al-Káida, kontroluje väčšinu stredného a južného Somálska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu