Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

V Temži zrejme našli telo muža, ktorý útočil žieravinou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská polícia v utorok oznámila, že v rieke Temža bolo objavené telo. Podľa nej patrí mužovi, ktorého hľadali v súvislosti s nedávnym útokom žieravou látkou na matku s deťmi v Londýne. Informuje správa agentúry AFP.

Pátranie po 35-ročnom mužovi, istom Abdulovi Ezedim pôvodom z Afganistanu, bolo spustené po tom, čo koncom januára došlo v hlavnom meste k útoku žieravinou na 31-ročnú matku a jej dve dcéry vo veku tri a osem rokov.

archívne video

Policajný zásah v Česku! Muž sa vyhrážal, že pôjde so samopalom na Úrad vlády (Zdroj: X/Policie ČR)

Žena je od incidentu stále hospitalizovaná

Žena, ktorá bola v minulosti s podozrivým vo vzťahu, je od incidentu stále hospitalizovaná v nemocnici a podľa rodiny prišla v dôsledku poranení o zrak v pravom oku. Londýnska Metropolitná polícia (MPS) v priebehu februára informovala, že pracuje s hypotézou, podľa ktorej muž skočil do Temže  a utopil sa po tom, čo bol naposledy spozorovaný niekoľko hodín po útoku na moste Chelsea Bridge v západnom Londýne. 

"Na základe charakteristického oblečenia, ktoré mal na sebe v čase útoku, a majetku nájdeného na jeho tele sme pevne presvedčení, že sme našli Ezediho telo," uviedol veliteľ MPS. Telo v rieke objavila ešte v pondelok večer okoloidúca loď.

Ezedi bol podľa médií sexuálny delikvent, ktorý do Británie prišiel v roku 2016 ukrytý v nákladnom aute. O dva roky neskôr bol odsúdený za sexuálny trestný čin, azyl mu však udelili po tom, čo v jeho prospech rozhodol odvolací súd.

Viac o téme: TeloŽieravinaútok Temža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu