Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

ŠOKUJÚCE odhalenie: Rusi chceli po smrti Navaľného ukryť jeho telo! Jasný dôkaz na VIDEU

Presun Navaľného mŕtveho tela z väzenia za polárnym kruhom v deň, keď oznámili jeho smrť
Presun Navaľného mŕtveho tela z väzenia za polárnym kruhom v deň, keď oznámili jeho smrť (Zdroj: X/ Visegrád 24)

MOSKVA – Smrť Alexeja Navaľného vyvolala po celom svete veľké pobúrenie. Jeho podporovatelia a zároveň kritici ruského prezidenta Vladimira Putina sú presvedčení, že opozičný politik nezomrel prirodzenou smrťou. Navyše sa na verejnosť dostalo aj video, ktoré túto teóriu len potvrdzuje. Navaľného telo sa snažili ukryť.

archívne video

Bilčík na pôde EP o zasahovaní Ruska do volebných procesov v EÚ (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

Ruský opozičný politik Alexej Navaľnyj, ktorý dlhé roky vystupoval ako najväčší kritik prezidenta Vladimira Putina, zomrel počas minulého týždňa v trestaneckej kolónii za polárnym kruhom. Vedenie väznice verejnosť informovalo, že počas prechádzky mu prišlo zle. Navaľnyj mal v nadchádzajúcich prezidentských voľbách vystupovať ako priamy protikandidát súčasného vládcu Vladimira Putina. Okolo jeho smrti je viacero otáznikov. Do márnice nechceli dokonca vpustiť ani jeho manželku a matku. 

Kolóna s neoznačeným vozidlom

Na videu je záber na cestu v čase nočných hodín. Po chvíli sa na nej ukáže dodávka, v ktorej sa má nachádzať mŕtve telo bývalého ruského opozičného politika. Podľa The Sun má vozidlo patriť ruskej spoločnosti Ulyanovsky Avtomobilny Zavod a presúva sa v kolóne s ďalšími vozidlami. Jedno auto v kolóne bolo bez evidenčných značiek. Predpokladá sa, že išlo o tajnú službu FSB. 

Kolóna vozidiel sa presúvala v deň Navaľného smrti (piatok 16. február) v extrémnych mrazoch. Dodávka, v ktorej mal byť mŕtvy Navaľnyj, je známa pod prezývkou "Buhan ka" (bochník chleba) a väzenská služba je používala ešte za sovietskej éry. "Kolóna sa pohla z väzenia Polar Wolf v Kharpe a smerovala najprv do Labytnangi, prešla cez zamrznutý Ob a pokračovala smerom na Salekhardu," uvádza nezávislý spravodajský web Mediazona, ktorý ako prvý poskytol tieto zábery.

Otázny čas smrti

Navaľného matka Ljudmila spolu s právnikom zamierila deň pon synovej smrti do márnice v Kharpe, no tam jej povedali, že jeho telo leží v inej márnici. Hovorkyňa opozičného politika Kira Jarmyšová sa v tom čase vyjadrila, že ich odmietli vpustiť dovnútra a jedného z právnikov dokonca nasilu vytlačili von. 

I keď sa určila diganóza (krvná zrazenina alebo syndróm náhlelho úmrtia), rodina sa k telu Alexeja Navaľného stále ešte nedostala. Navyše jeho spoluväzeň spochybňuje aj čas smrti (piatok 17. február o 14:17), pretože sa vyjadril, že Navaľnyj zomrel už počas predchádzajúcej noci. 
 

Viac o téme: SmrťOdhaleniePresunRuskoAlexej NavaľnyjCCTVTrestanecká kolóniaKharp
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu