Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Britská polícia potvrdila, že páchateľ útoku žieravinou sa utopil v Temži

(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Britská polícia v piatok potvrdila, že muž, po ktorom pátrala v súvislosti s útokom žieravinou na ženu a jej dve malé deti, sa utopil v rieke Temža. Metropolitná polícia podľa agentúry AFP uviedla, že nájdený utopený muž bol "formálne identifikovaný" ako 35-ročný Abdul Ezedi. Pitvou sa zistilo, že sa utopil. Jeho telo sa v rieke našlo v pondelok.

Pátranie po Ezedim, ktorý bol pôvodom z Afganistanu, bolo vyhlásené po útoku z 31. januára, keď na rušnej ulici v Londýne polial 31-ročnú ženu a jej dcéry vo veku osem a tri roky žieravou kvapalinou. Žena, ktorá bola predtým vo vzťahu s podozrivým, je stále v nemocnici a podľa príbuzných prišla o zrak v jednom oku.

archívne video

Čaputová má jasno v tom, ako bude konať v prípade vládnej krízy na Slovensku, vyjadrila sa tak z Londýna (Zdroj: Instagram.com/zuzana_caputova)

Britské médiá informovali, že Ezedi dostal azyl v Británii napriek tomu, že bol usvedčený sexuálnym delikventom. V Británii zaznamenali za posledné roky pokles počtu útokov s použitím žieraviny vrátane kyseliny. Vrchol bol dosiahnutý v roku 2017, keď úrady evidovali 941 takýchto prípadov.

Pokles bol čiastočne pripísaný prísnejšej kontrole nad dostupnosťou kyseliny a iných žieravých látok, ktorá je súčasťou zákona o útočných zbraniach z roku 2019. Podľa charitatívnej organizácie Acid Survivors Trust International (ASTI) sa počet prípadov znovu zvýšil v roku 2022, a to o 69 percent v porovnaní s predošlým rokom.

Viac o téme: TeloŽieravinaPolícia LondýnTemža
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu