Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Turecká polícia oslobodila siedmich rukojemníkov: Zajal ich propalestínsky ozbrojený útočník

Policajti hliadkujú pred továrňou americkej spoločnosti Procter & Gamble, kde propalestínsky ozbrojený útočník zajal sedem osôb na protest proti vojne v Pásme Gazy Zobraziť galériu (3)
Policajti hliadkujú pred továrňou americkej spoločnosti Procter & Gamble, kde propalestínsky ozbrojený útočník zajal sedem osôb na protest proti vojne v Pásme Gazy (Zdroj: TASR/Dia Images via AP)

ISTANBUL - Turecká polícia vo štvrtok oslobodila siedmich rukojemníkov, ktorých v továrni americkej spoločnosti Procter & Gamble zajal na protest proti vojne v Pásme Gazy propalestínsky ozbrojený útočník. Informuje o tom správa z agentúry AFP.

Miestni predstavitelia uviedli, že policajti do situácie zasiahli približne po deviatich hodinách od vypuknutia patovej situácie. "Naše bezpečnostné sily podnikli operáciu, keď (útočník) išiel na toaletu," uviedol Seddar Yavuz, guvernér provincie Kocaeli, v ktorej k incidentu prišlo. Dodal, že polícia pri zásahu útočníka zadržala, pričom páchateľ ani žiaden z rukojemníkov neutrpeli nijaké zranenia.

archívne video

Vojaci Izraelských obranných síl odhalili severné veliteľstvo Hamasu (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Podľa guvernéra chcel útočník svojim konaním dosiahnuť zastavenie vojny v Gaze a otvorenie hraničného priechodu Rafah pre dodávky humanitárnej pomoci. Na sociálnych sieťach boli zverejnené fotografie páchateľa, ktoré zhotovil jeden z rukojemníkov. Útočník na nich drží strelnú zbraň, tvár ma zakrytú palestínskou šatkou a oblečenú má pravdepodobne vestu samovražedného útočníka. Na fotografiách muž stojí vedľa kresby palestínskej vlajky a za ním na múre je červenou farbou napísané "Dvere do Gazy budú otvorené".

Policajti hliadkujú pred továrňou americkej spoločnosti Procter & Gamble, kde propalestínsky ozbrojený útočník zajal sedem osôb na protest proti vojne v Pásme Gazy
Zobraziť galériu (3)
Policajti hliadkujú pred továrňou americkej spoločnosti Procter & Gamble, kde propalestínsky ozbrojený útočník zajal sedem osôb na protest proti vojne v Pásme Gazy  (Zdroj: TASR/Dia Images via AP)

Yavuz uviedol, že útočník mal pri sebe dve zbrane a zdalo sa, že mal k hrudi pripevnené výbušniny. "Musíme vyhodnotiť všetky možnosti," povedal. Príbuzní rukojemníkov, ktorí sa zišli pred budovou továrne, začali tlieskať, keď sa dozvedeli, že ich rodinných príslušníkov polícia oslobodila. Mnohí príbuzní si tiež podľa AFP kládli otázku, prečo k incidentu prišlo práve v Turecku, ktoré podporuje Palestínčanov.

Viac o téme: RukojemníciOslobodeniePolícia TureckoPropalestínsky ozbrojený útočník
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu