Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Krásna herečka poslala Hamasu vysmiate smajlíky: Takúto reakciu úradov nečakala

Izraelsko-arabská herečka Maisa Abd Elhadi
Izraelsko-arabská herečka Maisa Abd Elhadi (Zdroj: profimedia.sk)

TEL AVIV - Po veľkom útoku Hamasu je Izrael v šoku. Pre arabsko-izraelskú herečku Maisu Abd Elhadi sa však branie rukojemníkov zdá byť dôvodom pre radosť. Jej sympatie s teroristami majú pre ňu teraz právne následky.

Po kontroverzných komentároch o veľkom útoku Hamasu na Izrael spred troch týždňov sa známa arabsko-izraelská herečka Maisa Abd Elhadi musí zodpovedať pred súdom okrem iného aj z "podnecovania k terorizmu". Ako oznámilo izraelské ministerstvo spravodlivosti, proti 37-ročnej žene bola podaná zodpovedajúca žaloba na okresnom súde v Nazarete.

Izraelská armáda útočí na teroristov Hamasu (Zdroj: Facebook/Israel Defense Forces)

Po útoku Hamasu 7. októbra podľa polície Abd Elhadi zverejnila na Instagrame fotografiu staršej ženy: Bola unesená členmi radikálnej islamskej milície spolu s viac ako 220 ďalšími izraelskými rukojemníkmi do pásma Gazy. Napísala: „Táto dáma zažije dobrodružstvo svojho života“ a komentár označila vysmiatymi emotikonmi.

Krátko nato zverejnila na Facebooku fotografiu buldozéra, ktorý priaznivci Hamasu pri útoku použili na prelomenie hraničného plota medzi pásmom Gazy a Izraelom. V narážke na pád Berlínskeho múru v roku 1989 napísala: "Urobme to berlínskym spôsobom."

Podnecovanie k terorizmu

Herečku minulý pondelok zatkli a držali 48 hodín. Abd Elhadi svojimi príspevkami na online sieťach prejavuje „sympatie“ pre „teroristické činy“, podporuje ich a podnecuje ich, uviedlo ministerstvo spravodlivosti. Termín jej súdneho procesu zatiaľ neuviedol.

Viac o téme: IzraelHamasHerečkaMaisa Abd Elhadi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu