Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nemecká polícia zaistila na farme s ovocím takmer pol tony kokaínu v banánových škatuliach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIPSKO - Vyše 480 kilogramov kokaínu zaistila polícia na dvoch farmách s ovocím v spolkovej krajine Sasko na východe Nemecka, píše agentúra DPA.

Skonfiškovaný kokaín, ktorý bol ukrytý v banánových škatuliach, by mal na čiernom trhu hodnotu miliónov eur, uviedol krajinský úrad kriminálnej polície v Drážďanoch. V jednom zo saských závodov na dozrievanie ovocia objavili minulý týždeň dva podozrivo vyzerajúce balíky. Konkrétne ich našli na palete s banánovými škatuľami. Závod následne upovedomil políciu, ktorá potom minulý štvrtok spustila rozsiahlu niekoľkodňovú operáciu.

Zaistenie drog trvalo dva dni

V zmienenom závode zaistila vyše 280 kilogramov kokaínu, zatiaľ čo ďalších približne 200 objavila v závode inej spoločnosti, ktorá sa taktiež špecializuje na dozrievanie ovocie. Zaistenie drog v banánových škatuliach trvalo polícii dva dni, zatiaľ čo niekoľko ďalších dní venovala ich preverovaniu a dokumentácii tak, aby dôkazy mohla použiť na súde. Prokuratúra v Lipsku prípad vyšetruje, pričom preveruje podozrenie z nelegálneho obchodu s drogami vo veľkom množstve.
 

Viac o téme: FarmaPolícia NemeckoKokaín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu