Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Po výbuchu budovy v Paríži naďalej pátrajú po nezvestnej osobe

V Paríži vybuchol plyn. Zobraziť galériu (2)
V Paríži vybuchol plyn. (Zdroj: profimedia.sk)

PARÍŽ - Záchranári naďalej pátrajú po osobe, ktorá je nezvestná od stredajšieho výbuchu v budove v centre Paríža. Prehľadávanie ruín budovy komplikuje narušená statika susedných budov. V piatok to uviedla parížska prokurátorka Laure Beccuauová, informuje TASR podľa správy agentúry AP.

Štyria ľudia sú po explózii naďalej v nemocnici vo vážnom stave a najmenej 54 ďalších utrpelo ľahšie zranenia alebo psychický šok, povedala Beccuauová. Pátranie po nezvestnej osobe komplikujú aj veľké kusy sutín, ktoré je potrebné odpratať.

Po výbuchu budovy v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Twitter/Nexta)

Časť budovy sa zrútila

Po výbuchu vo viacposchodovej budove na ulici Rue Saint-Jacques v piatom obvode Paríža vypukol požiar a časť budovy sa zrútila. Niekoľko budov v okolí úrady evakuovali a ich obyvateľom poskytli náhradné ubytovanie. Prebiehajúce vyšetrovanie zatiaľ nepotvrdilo príčinu explózie. Podľa Beccuauovej svedkovia na mieste cítili zápach plynu. Vyšetrovatelia sa preto snažia zistiť, či výbuch nespôsobilo porušenie bezpečnostných pravidiel, dodala. V čiastočne zrútenej budove sídlila súkromná škola Paris American Academy zameraná na módu, dizajn a architektúru. Nachádza sa v tesnej blízkosti bývalej vojenskej nemocnice na ulici Val-de-Grâce.

Viac o téme: VýbuchPátranieParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu