Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Protiútok môže pre Ukrajinu priniesť ešte väčší masaker: Tvrdí Orbán, volajúci po mierových rokovaniach

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: TASR/Ladislav Vallach)

BUDAPEŠŤ – Pri útoku sú straty oveľa väčšie ako pri obrane a ukrajinský protiútok môže spôsobiť masaker na strane Ukrajiny, tvrdil v rozhovore maďarský premiér pre rozhlasovú stanicu Kossuth.

Minister zdravotníctva Michal Palkovič o aktuálnej situácii (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Orbán tvrdí, že na Západe sú všetci nadšení z možného ukrajinského protiútoku, podľa jeho slov však spôsobí ešte viac obetí. „Ešte predtým by sme mali iniciovať mierové rokovania. Za rokovacím stolom je možné dosiahnuť lepšie výsledky ako vojnou,“ povedal v rozhovore. Orbán vedie rétoriku o mierových rokovaniach už dlho, ale ako si ich predstavuje a čo by malo byť ich riešením už nekonkretizuje. Tiež sa vyjadril, že politici, ktorí podporujú vojnu na Ukrajine budú postupne nahradení, pretože väčšina Európanov vojnu nepodporuje. Dodal, že Poľsko môže byť výnimkou.

Soros na pretrase

V rozhovore sa vyjadril k prezidentským voľbám v Turecku, povedal, že sa modlil za víťazstvo Recepa Tayyipa Erdogana. Spomenul aj Georga Sorosa, tentokrát v súvislosti s opozičným kandidátom Kemalom Kiliçdarogluom. „Maďarsko dostáva ruský plyn cez Turecko a v prípade víťazstva 'Sorosovho človeka' nie je isté, že by plyn dorazil do Maďarska,“ uviedol. Erdogana označil za človeka, ktorý stojí na strane mieru.

Viac o téme: George SorosViktor OrbánErdogan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu