Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Ďalšia výzva na TikToku sa skončila nešťastím: Chlapca hospitalizovali s popáleninami na celom tele

Mason Dark skončil na popáleninovej klinike. Zobraziť galériu (2)
Mason Dark skončil na popáleninovej klinike. (Zdroj: GoFundMe)

WASHINGTON - Mason Dark (16) utrpel pri nehode ťažké popáleniny na celom tele. Práve sa chystal zúčastniť výzvy na TikToku s priateľmi, keď došlo k výbuchu.

Mason Dark zo Severnej Karolíny utrpel ťažké popáleniny na celom tele, keď sa pokúšal s priateľmi prijať výzvu na Tiktoku. Výzva spočíva v nastriekaní vysoko horľavej farby v spreji do zapaľovača, aby sa vytvoril akýsi plameňomet. V Masonovom prípade sa nebezpečná hra  pokazila a plechovka explodovala a tínedžera podpálila.

Praktická ukážka hasenia požiaru v osade Kyslinky (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Jeho rodina počula „veľký tresk“ a potom videla Masona, ako beží horiaci k neďalekej rieke a skáče do nej, aby uhasil plamene. Hoci sa mu plamene podarilo rýchlo uhasiť, utrpel popáleniny prvého, druhého a tretieho stupňa na 75 percentách tela, povedala jeho matka Holli Darková.

Ďalšia výzva na TikToku
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: GoFundMe)

Tínedžer zostane v nemocnici šesť mesiacov

"Je na nepoznanie," hovorí Holli Darková. Po nehode z 23. apríla jej syna previezli priamo na kliniku špecializovanú na popáleniny, do centra UNC Burn Center. Tam musel podstúpiť jednu z mnohých operácií.

Mason Dark je na svojej škole známy ako nadaný futbalista. Teraz sa očakáva, že strávi v nemocnici šesť mesiacov. Aby mohla pokryť lekárske účty a ďalšie náklady, jeho stará mama založila GoFundMe zbierku. Na účte je už vyše 53-tisíc dolárov.

Viac o téme: SprejPopáleninyVýzvaTikTokMason Dark
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu