Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

VIDEO Mafiánsky boss utiekol z väzenia: Útek ako z akčných filmov, stačilo mu na to pár plachiet!

Marco Raduano a jeho útek z väzenia
Marco Raduano a jeho útek z väzenia (Zdroj: Twitter/Corriere della Serra)

SARDÍNIA - Šéfovi talianskej mafie Marcovi Raduanovi (39) sa podarilo utiecť zo sardínskej väznice Badu´e Carros v meste Nuoro tak, ako to poznáme z filmov. Napriek tomu, že je väzenie pod zvýšenou ostrahou, zviazal si pár plachiet z postelí a zlanil sa pomocou nich dole. Dozorcovi trvalo dve hodiny, kým si jeho neprítomnosť všimol.

Raduano patril k väzňom, ktorí vo väzení aj pracovali. Získal miesto vo väzenskej knižnici a aj preto sa odborníci domnievajú, že vedel presný rozvrh dozorcov, informuje taliansky Il Mattino. Dozorcovia sa už v minulosti sťažovali na nedostatok personálu a zrejme aj preto si nič nevšimli, i keď bolo miesto úteku pod kamerami.

Špecializovaný trestný súd rozhoduje v prípade extrémistu Mariána Magáta (Zdroj: Topky/Maarty)

„Už niekoľkokrát sme upozorňovali na nedostatok väzenského personálu,“ povedal Luca Fais, regionálny tajomník odborového zväzu väzenskej služby. „Skôr či neskôr sa to muselo stať, väznica je plná dozorných medzier,“ potvrdil Giovanni Conteddu z oddelenia vysokej bezpečnosti. „V službe tam obvykle býva iba jeden agent a v miestnosti, kde sú uložené kľúče a kontrolné kamery, nikto nie je, miesto je odkryté,“ dodal. Krátko po jeho úteku bolo na Sardínii vyhlásené policajné pátranie s prísnymi kontrolami v prístavoch, ale aj letiskách. Zatiaľ stále bez výsledku.

Raduano je známy pod prezývkou „Pallone“, čo v preklade znamená balón a je členom zločineckej skupiny Montari, ktorá je aktívna najmä na poloostrove Gargano v Apulii. Bol zatknutý v roku 2018 a obžalovaný z obchodovania s drogami. Vo väzení si odpýkával 19-ročný trest odňatia slobody.

Viac o téme: Väzenieútek z väzeniaMarco Raduano
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu