Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Komický pokus o útek: Väzeň sa prezliekol za TOTO zviera, stráže ho odhalili a teraz je všetkým na posmech

Väzeň sa prezliekol za ovcu a pokúšal sa utiecť
Väzeň sa prezliekol za ovcu a pokúšal sa utiecť (Zdroj: Twitter/vBolivia)

LA PAZ – Je známe, že v krajinách Južnej Ameriky je vyšší stupeň kriminality ako Európe. Z tohto dôvodu tam museli postaviť aj väznice s najvyšším stupňom stráženia. O úteku z takéhoto objektu sa nedá ani premýšľať. Napriek tomu sa o to istý väzeň pokúsil. Jeho trik však vyšiel na zmar.

archívne video

Polícia obvinila Gruzínca: Mal kradnúť v byte na Kvetnej ulici v Bratislave (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

V Bolívii sa nachádza jedno z väzení s maximálnym stupňom ostrahy. Utiecť odtiaľ by sa nepokúsil takmer nikto. Jeden odvážlivec sa však predsa len našiel. José Luis Callisaya Diaz bol za vraždu odśudený na 15 rokov za mrežami. Ako uvádza Daily Mail, rozhodnutie súdu sa mu očividne nepáčilo a z väzenia Chonchocoro v La Paz sa chcel dostať za každú cenu. 

Diaz, známy aj pod prezývkou El Araña (pavúk) sa rozhodol pre šialený a hlavne riskantný útek z jedného z najviac strážených väzení v Južnej Amerike. S istotou vedel, že múry Chonchocoro nemohol opustiť ako človek. Všimol si, že vonkajší areál je takmer celý pokrytý trávnatým porastom. Podarilo sa mu získať ovčiu vlnu, ktorú si navliekol na chrbát a po štvornožky v tráve sa hral pred strážnikmi na ovcu.

Keď si myslel, že ho nikto nesleduje, pokúsil sa preraziť jeden z viditeľne slabších a praskajúcich múrov väznice. Daily Mal ho označilo za "vlka v ovčom rúchu". Diaz sa o tento strelený manéver pokúsil začiatkom februára. Dozorcom však "ovca" v areáli neunikla a chytili ho. Okrem toho si strážca ciel rýchlo všimol, že tá Diázova je prázdna a upovedomil o tom všetkých kolegov. 

Na bizarných záberoch je vidieť trestanca s plášťom z ovčej vlny, ako sa zakráda areálom väznice Chonchocoro. Diáz veril, že počas chladného počasia s nízkou viditeľnosťou sa ju podarí v tomto prestrojení prejsť strážam cez rozum. Juan Carlos Limpias, riaditeľ väzníc v celej Bolívii, ubezpečil obyvateľov, že vrah je opäť za mrežami. "Chceli by sme všetkých ubezpečiť, že príslušníci väzenskej stráže Pedro de Chonchocoro zabránili úteku väzňa Josého Luisa Callisaya Diaza, ktorý pri pokuse o útek vonkajším obvodom väznice využil nepriaznivé počasie," vyhlásil Limpias. Polícia už začala konať a Diázovi hrozí, že si pobyt za mrežami predĺži. 
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu