Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Beštiálna vražda: Priateľa pobodala 22-krát, sériových vrahov považuje za skvelých

Shaye Grovesová zavraždila Frankieho Fitzgeralda. Zobraziť galériu (3)
Shaye Grovesová zavraždila Frankieho Fitzgeralda. (Zdroj: Hampshire police)

LONDÝN - Ted Bundy (najmenej 30 obetí) a Jeffrey Dahmer (17 priznaných vrážd) patria medzi najkrvavejších sériových vrahov v histórii. Shaye Grovesová (27) mala vo svojom byte zarámované obrázky týchto a ďalších masových vrahov. Súd teraz uznal Britku vinnú z podrezania hrdla svojho priateľa, keď spal. Potom Frankieho Fitzgeralda (†25) dobodala dýkou.

Podľa informácií médií 27-ročná žena prijala rozsudok o vine v súdnej sieni vo Winchester Crown Court s úsmevom. Žena s tetovaním na tvári mala na sebe džínsovú bundu s veľkým pentagramom na chrbte – symbolom obľúbeným u satanistov.

Na Bieloruskej ulici v Bratislave sa vraždilo (Zdroj: Topky/Maarty)

Obhajoba tvrdila, že podrezaniu hrdla a 22 bodným ranám predchádzal spor a Grovesová konal v sebaobrane. Súd túto námietku vzhľadom na vykonané dokazovanie zamietol.

Fotografie slávnych sériových vrahov boli podľa Grovesovej „celkom cool“.
Zobraziť galériu (3)
Fotografie slávnych sériových vrahov boli podľa Grovesovej „celkom cool“.  (Zdroj: Hampshire police)

Správy 13-ročnému dievčaťu boli neho rozsudkom smrti

Jedna svedkyňa uviedla, že obžalovaná jej po čine zavolala a neustále sa chichotala. Počas videohovoru Shaye Grovesová podľa ženy povedal: "Zabila som ho." A vyčistila krv. Vrahyňa vraj kamarátku zo žartu upozornila, že je teraz spolupáchateľkou. Neskôr jej mala svedkyňa poskytnúť falošné alibi.

Prokuratúra vraha označila za "manipulatívnu a majetnícku ženu", ktorá vraždila zo žiarlivosti. „Pravdepodobne bola Frankiem Fitzgeraldom posadnutá.“ Kým obeť spala, Grovesová našla v jeho mobilnom telefóne správy, ktoré 25-ročný mladík napísal 13-ročnému dievčaťu – to bol pre neho rozsudok smrti!

Beštiálna vražda: Priateľa pobodala
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Hampshire police)

Príčina smrti "katastrofálna strata krvi"

Ďalšie podrobnosti vyšli najavo počas takmer päťtýždňového súdneho procesu. Shaye Grovesová vlastnila niekoľko rituálnych dýk, mala policu na knihy v tvare rakvy a obrázky sériových vrahov označila za „dosť cool“. Pár pravidelne užíval drogy, mal rád bitie a hry na znásilnenia počas sexu. Príčina smrti bola uvedená ako "katastrofálna strata krvi".

Grovesovej trest bude určený neskôr, ako je zvykom v britskom práve.

Viac o téme: VraždaSúd Veľká BritániaShaye GrovesováMasoví vrahovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu