Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Na Floride zastrelili vysokopostaveného predstaviteľa Microsoftu: Jeho exmanželka si najala obhajcu

Kirsten a Jared Bridegan s ich dcérou London a jeho bývalou manželkou Shannou Gardner-Fernandezovou. Zobraziť galériu (2)
Kirsten a Jared Bridegan s ich dcérou London a jeho bývalou manželkou Shannou Gardner-Fernandezovou. (Zdroj: Facebook/Kirsten Bridgen)

JACKSONVILLE BEACH - Bývalá manželka manažéra Microsoftu Jareda Bridegana záhadne zastreleného pred očami jeho 2-ročnej dcéry na severe Floridy si najala právnika na obhajobu trestných činov, keďže sa objavili nové podrobnosti o prudkom rozchode dvojice. Jareda Bridegana zavraždili 16. februára.

Jareda Bridegana (33) zastrelili 16. februára po tom, čo vysadil svoje dvojčatá v dome svojej bývalej manželky na predmestí Jacksonville Beach na severe Floridy. Práve zobral dvojičky a svoju dcéru Bexley, ktorú zdieľa so svojou druhou manželkou Kirsten Brideganovou, na večeru.

Bexley bola pripútaná vo svojej autosedačke a viezli sa domov do St. Augustine, keď podľa polície zbadal na ceste pneumatiku a zastavil. Keď vystupoval zo svojho čierneho Volkswagenu Atlas, neznámy útočník zastrelil Bridegana pred očami vydeseného dieťaťa a ušiel.

Bexley zostala v aute celé tri minúty blízko bezvládneho tela svojho otca, kým okoloidúci natrafil na hroznú scénu a vytiahol ju z auta, uviedla polícia. Kirsten Brideganová (30) bola doma so 7-mesačnou dcérkou dvojice, London.

Šokujúca vražda zostáva nevyriešená a policajné oddelenie Jacksonville Beach verejne neuviedlo podozrivého. Ale Gardner-Fernandezová a jej manžel Mario Fernandez sú teraz zastúpení vysokopostaveným obhajcom v trestnom konaní Henrym Coxeom III.

Coxe pre Fox News Digital povedal, že si ho pár najal, "aby zistil, či by bolo možné podniknúť kroky na ochranu jej mladých dvojčiat pred akoukoľvek publicitou okolo tejto tragickej udalosti." Pokračoval: "Čo sa týka akéhokoľvek iného dôvodu, aby rodina mala alebo potrebovala radu, či už som to ja alebo ktokoľvek iný, ten neexistuje."

Dvorenie Jareda a Shanny

Pár sa stretol okolo roku 2009 po tom, čo ich predstavili, keď bola na návšteve u blízkeho priateľa v Jacksonville. Gardner-Fernandez vyrastala v mormónskej komunite v luxusnom Alpine v Utahu – dcére Sterlinga a Shelli Gardnerových, ktorí spoluzaložili spoločnosť Stampin' Up!, ktorá predáva remeselné výrobky z papiera. 

Rodinná spoločnosť so sídlom v Salt Lake City má podľa IncFact odhadované ročné príjmy vyše 100 miliónov dolárov ročne. Bridegan sa najprv o ńu nezaujímal, ale Gardner-Fernandez si ho získala vínom a večerou, čím vychvaľovala svoj očarujúci život, povedala kamarátka. 

Bridegan sa zahľadel do Gardner-Fernandezovej. Presťahoval sa do Utahu a pár sa zosobášil na rozprávkovej svadbe v roku 2010 v majestátnom chráme Salt Lake City. Kúpili si dom za 800 000 dolárov v Highland v Utahu blízko jej rodičov a každý jazdil na Mercedese - ale ani jeden z nich nemal prácu, povedala priateľka.

Domov Shanny Gardner-Fernandezovej a Jareda Bridegana na pláži Ponte Vedra.
Zobraziť galériu (2)
Domov Shanny Gardner-Fernandezovej a Jareda Bridegana na pláži Ponte Vedra.  (Zdroj: Google Maps)

Rodičia poskytli novomanželom mesačný plat vo výške viac ako 8 500 dolárov okrem prístupu ku kreditným kartám a ďalším významným finančným výhodám – vrátane poskytnutia 100 000 dolárov Brideganovi na začatie podnikania.

Trhliny v manželstve

Gardner-Fernandez otehotnela s dvojčatami: chlapcom a dievčaťom. Ich syn sa však narodil s vážnym vrodeným srdcovým ochorením, pľúcnou hypertenziou. Lekári manželom povedali, že dieťa potrebuje žiť na hladine mora, aby jeho srdce správne fungovalo.

Presťahovali sa do Connecticutu, kde v tom čase žili Brideganov brat a manželka, čo bolo tiež blízko k lekárovi ich syna v New Yorku.

„Vtedy sa naozaj začali objavovať trhliny,“ povedal priateľ. Gardner-Fernandezová prestala chodiť do kostola a začala horlivo cvičiť. Začala byť frustrovaná zo svojho manžela, ktorý pribral a sústredil sa na začatie podnikania, povedala priateľka.

Kúpili si ďalší dom za 800 000 dolárov v luxusnej pláži Ponte Vedra južne od Jacksonville, ale tento krok ich manželstvo nezachránil. Gardner-Fernandezová sa začala vzďaľovať od svojej viery, uviedli zdroje.

Pripojila sa ku CrossFitu a Bridegan jej kúpil sadu osobných tréningov ako darček. Údajne si začala románik s osobným trénerom a Bridegan medzi nimi našiel kompromitujúce e-maily, informovali zdroje Fox News Digital. Konfrontoval ju a ona mu povedala, že už ho nemiluje.

Došlo k rozvodu

Gardner-Fernandezová podala žiadosť o rozvod s Brideganom 23. februára 2015, asi po piatich rokoch manželstva, pričom zväzok označila za "nenávratne zničený" a súdu povedala jednoducho: "Už sa nemilujeme."

Napriek hroziacej nevraživosti zostali obaja manželia v manželskom dome. Predtým sa kruto rozhádali na rozvodovom súde. Gardner-Fernandezová požadovala výlučné obývanie domu, primárnu starostlivosť a obvinila Bridegana z vyhrážania sa, že vyberie hotovosť zo zvereneckých fondov ich detí pre svoju vlastnú potrebu.

Bridegan oponoval, že si zaslúži primárnu starostlivosť, výživné, výživné na deti a výlučné užívanie ich domu, keďže ona mala prostriedky na život inde. Obvinil ju, že ho tajne špehovala tým, že v detskej izbe ukryla detské pestúnky a na auto mu pripojila sledovacie zariadenie. V e-maile adresovanom svojmu právnikovi, ktorý získala Fox News Digital, Bridegan pripojil fotografiu jedného monitora skrytého pod komodou jeho dcéry a ďalšieho pod posteľou jeho syna.

Zdá sa, že odvrhnutého manžela najviac rozčúlilo, že Gardner-Fernandezová jednostranne zrušila operáciu srdca ich vtedy 3-ročného syna v júni 2015 v New Yorku.

Večné súdne spory

Hoci pár absolvoval v júli 2015 rozvod a uzavrel dohodu o spoločnom rodičovstve, ktorá im dáva rovnakú starostlivosť, pokračovali v ťahaní jeden druhého späť pred súd po dobu šiestich rokov.

Bridegan sa oženil s Kirsten Brideganovou v roku 2017 a obaja budovali zmiešanú rodinu. Ale on a Gardner-Fernandezová, ktorá sa vydala za Maria Fernandeza v roku 2018, pokračovali v neustálom spore o každý problém, ktorý sa objavil s ich dvojčatami, od miesta, kde budú chodiť do školy, až po úpravy dohôd o opatrovníctve a podpore detí.

Vražda, Bridegana zastrelili

Polícia sa domnieva, že útočník mohol okolo 19:30 umiestniť pneumatiku na cestu, aby vylákal Bridegana z auta, a potom ho zastrelil.

Neexistujú žiadne záznamy z útoku. Detektívi požiadali verejnosť o pomoc pri identifikácii zaujímavého vozidla – tmavomodrého Fordu F-150 s hnedým lemom. FBI a Úrad pre alkohol, tabak, strelné zbrane a výbušniny pomáhajú miestnej polícii so zdrojmi – vrátane ich laboratórií na spracovanie forenzných dôkazov.

"Detektívi stále aktívne pracujú na tomto vyšetrovaní a budú v tom pokračovať, kým nebudeme mať žiadne ďalšie stopy," povedala Sgt. Tonya Tatorová z policajného oddelenia Jacksonville Beach.

Za informácie vedúce k zatknutiu a usvedčeniu vraha je odmena 55 000 dolárov. Väčšina peňazí pochádzala zo zbierky, ktorú spustili Jaredov brat Adam Bridegan a priateľ Nate Checketts. Na otázku, či rodina Gardnerovcov prispela, Adam Bridegan odpovedal: "Zatiaľ nie, ale privítali by sme ich pomoc."

Kirsten Brideganová bola v popredí snahy postaviť vraha svojho manžela pred súd. Hovorila s nespočetnými národnými médiami a prosila verejnosť, aby prišla s tipmi. Rozrušená vdova vyvesila letáky po celej severnej Floride a zorganizovala vigíliu, aby uchovala jeho pamiatku pri živote.

"Boj nie je jednoduchý. S pribúdajúcim časom bez odpovedí bude čoraz ťažší. Nemienim sa vzdať. Neprestanem bojovať o Jareda," povedala pre Fox News Digital. "On si zaslúži spravodlivosť, rodina si zaslúži spravodlivosť a komunita si zaslúži spravodlivosť."

Viac o téme: VraždaJared BrideganShanna Gardner-FernandezováKirsten Brideganová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu