Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Českom otriasla brutálna vražda: Muž zastrelil manželku aj malého syna, potom spáchal samovraždu!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Facebook/Policie ČR, Getty Images)

JAVORNICE - Českom otriasol otrasný prípad vraždy. 31-ročný muž zastrelil o rok staršiu manželku, štvorročného syna a potom aj seba. Motívom jeho činu boli zrejme rodinné problémy. Šokujúce je, že muž mal byť profesionálny vojak českej armády. Služobnú zbraň však na svoj čin nepoužil.

Ako uviedla policajná hovorkyňa Iva Kormošová, prvotné závery kriminalistov potvrdí až nariadená pitva. Všetci mŕtvi mali podľa hovorkyne strelné poranenia. "Z prvotného vyšetrovania kriminalistov možno vyvodiť, že muž usmrtil svoju manželku a syna a potom seba. Či je predpoklad o pôvode úmrtia správny, potvrdí až nariadená súdna pitva," uviedla hovorkyňa.

Archívne video: Pokračuje pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka

Pokračuje pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Muž, ktorý bol zároveň poľovníkom, podľa polície uskutočnil tento ohavný čin v rodinnom domčeku, použil pri tom zrejme legálne držanú brokovnicu. V dome policajti okrem brokovnice našli aj ďalšie legálne držané strelné zbrane a strelivo. "Všetky zbrane vrátane streliva kriminalisti zaistili a brokovnicu odovzdali k znaleckému skúmaniu," uviedla hovorkyňa.

Informáciu o náleze troch tiel polícia dostala v pondelok popoludní. "Na miesto okamžite vyrazili policajné hliadky nasledované kriminalistami a technikmi. Až do neskorých nočných hodín za účasti súdneho znalca spoločne preverovali okolnosti násilného úmrtia, prehľadávali miesto činu, zaisťovali stopy a vypočúvali príbuzných a susedov," povedala hovorkyňa.

Českom otriasla brutálna vražda:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Getty Images)

Bezproblémová rodina

Ministerstvo obrany príslušnosť muža k Armáde ČR nepotvrdilo. "Nemôžem to ani potvrdiť, ani vyvrátiť. Prípad komentuje výhradne štátne zastupiteľstvo, pokiaľ vôbec," uviedla hovorkyňa ministerstva obrany Jana Zechmeisterová. 

Polícia prípad vyšetruje ako podozrenie z dvojnásobnej vraždy a samovraždy. Ak ďalšie vyšetrovanie potvrdí, že čin spáchal muž, polícia prípad odloží, pretože stíhať zosnulú osobu nie je možné.  Rodina žila v rodinnom dome v javorníckej miestnej časti Betlehem. Javornica leží asi šesť kilometrov východne od Rychnova nad Kněžnou a má asi tisíc obyvateľov.

"Išlo o bezproblémovú rodinu. S manželkou a chlapcom mal (muž) novostavbu," povedal jeden z obyvateľov Javornice.

Českom otriasla brutálna vražda:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Polícia mál na stole viac prípadov 

Zatiaľ posledný prípad násilia v rodine sa v Královohradeckom kraji stal na konci mája na Jičínsku, kde 55-ročný muž v rodinnom dome podľa polície zaútočil na svoju 48-ročnú manželku a 22-ročného syna. Polícia muža následne obvinila z dvojnásobného pokusu o vraždu a z prečinu nebezpečného vyhrážania. V prípade preukázania viny a odsúdenia hrozí podozrivému mužovi 15 až 20 rokov za mrežami alebo výnimočný trest.

Viacnásobnú vraždu polícia v Česku tiež vyšetruje od konca tohtoročného apríla, keď 29-ročný muž v Kostelci na Hanej na Prostějovsku zabil troch ľudí - svojho brata, sestru a otca. Obvinený podľa polície členov svojej rodiny zavraždil zvlášť surovým a trýznivým spôsobom a po predchádzajúcom uvážení. Muž sa k činu priznal.

Viac o téme: RodinaStreľbaVojakČeskoVražda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu