Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rusi sú nekompromisní: Čiernohorskému politikovi zabránili letecky cestovať cez Moskvu

Miodrag Vukovič
Miodrag Vukovič (Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Čierna Hora ostro protestovala proti "nevhodnému" konaniu ruských úradov voči vysokopostavenému lídrovi čiernohorskej vládnej strany Miodragovi Vukovičovi, keď mu na moskovskom letisku zabránili prestúpiť z lietadla do lietadla.

Čiernohorského politika a poslanca na letisku zadržali ako nežiaducu osobu a zabránili mu cestovať v ceste do Minska. Ruské orgány mu podľa jeho slov dali jasne najavo, že sa nachádza na zozname ľudí, ktorí sú v Rusku nevítaní, informovala tlačová agentúra APA.

Vukovič, ktorý patrí medzi ostrých kritikov ruskej politiky voči Čiernej hore, uviedol, že ho cez noc držali v tranzitnej zóne moskovského medzinárodného letiska Domodedovo, keď cestoval na medzinárodné stretnutie v Bielorusku. Do Čiernej Hory sa vrátil dnes. Čiernohorské ministerstvo zahraničných vecí oznámilo, že incident "predstavuje porušenie základných medzinárodných pravidiel a diplomatických zvyklostí". Vukovič vyhlásil, že incident bol politicky motivovaný.

Čierna Hora bola v minulosti blízkym spojencom Ruska, ale v júni sa stane 29. členom NATO. Rusko sa stavia proti tomu a vyhráža sa ekonomickou aj politickou odvetou. Podgorica tvrdí, že Rusko stojí za októbrovým prekazeným pokusom o štátny prevrat v Čiernej Hore, čo Moskva popiera.

Viac o téme: Miodrag Vukovič
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu