Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Srbský premiér má strach o život: Neobvyklý nález pri dome, mohlo ísť o smrteľnú pascu!

Aleksandar Vučic
Aleksandar Vučic (Zdroj: SITA)

BELEHRAD - Srbského premiéra Aleksandara Vučiča previezli do bezpečia po tom, ako sa v blízkosti jeho domu v Belehrade našlo auto naložené zbraňami. Oznámila to agentúra DPA s odvolaním sa na miestnu políciu a ministerstvo vnútra.

Auto bolo zaparkované v lese neďaleko premiérovho rodinného domu na belehradskom predmestí Jajinci. Našlo sa v ňom niekoľko ručných granátov, protitanková strela či munícia do ostreľovačskej pušky. 

Minister vnútra Nebojša Stefanovič zdôraznil, že nešlo o nevinný incident a že má obavy o Vučičov život. Zalesnená lokalita, v ktorej sa našli zbrane bola podľa neho "ideálnym" miestom pre pokus o atentát. Bez ďalších podrobností uviedol, že Vučič bol potenciálnym cieľom atentátnikov už aj v minulosti. 

Zbrane sa našli na mieste, kde musia spomaliť autá, ktoré prichádzajú alebo odchádzajú z premiérovho rodinného domu. Vučič v súčasnosti v tomto dome nebýva, ale zdržiava sa v oficiálnej rezidencii predsedu vlády. 

Samotný Vučič sa k nálezu zbraní bezprostredne odmietol vyjadriť, keďže ešte nedostal príslušnú policajnú správu.  V marci 2003 sa stal obeťou atentátu vtedajší šéf srbskej vlády Zoran Djindjič.  

Viac o téme: Aleksandar Vučic
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu