Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Atentátnik v Iraku: Samovražedný útok zobral život šiestim civilistom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock, )

BAGDAD - Najmenej šesť ľudí zabil dnes samovražedný bombový útočník v irackom meste Sakláwíja západne od metropoly Bagdad. Informovala o tom tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na zdroje z irackej polície.

Samovražedný atentátnik, údajne patriaci k extrémistickej organizácii Daeš, sa odpálil uprostred desiatok vnútorne vysídlených Iračanov v Sakláwíji. Mesto leží severne od Fallúdže v provincii Anbár a 118 kilometrov západne od Bagdadu. Zranenia utrpelo 23 Iračanov vyhnaných z domovom krvavými bojmi. K zodpovednosti za útok sa zatiaľ neprihlásila žiadna skupina.

Fallúdža zažíva od 21. mája vojenskú operáciu vládnych síl, zameranú proti Daeš, ktorý má toto mesto pod kontrolou. Fallúdža je jedným z veľkých miest v prevažne sunnitskej provincii Anbár, ktorá sa rozprestiera na západ od Bagdadu až po sýrske a jordánske hranice. Provincia Anbár je kľúčovou baštou sunnitskej extrémistickej organizácie. Bezpečnostné sily, podporované náletmi koalície vedenej Spojenými štátmi, tam však v posledných mesiacoch dosiahli sériu veľkých bojových úspechov a územných ziskov.

Viac o téme: IrakSamovraždený atentátnikSakláwíja
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu