Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hororový zubár to má zrátané: Za svoje šialené činy ide rovno do basy

Jacobus Van Nierop
Jacobus Van Nierop (Zdroj: TASR/AP)

NEVERS - Francúzsky súd v meste Nevers dnes uznal holandského zubára Jacobusa Van Nieropa za vinného z napadnutia a sprenevery a odsúdil ho na osem rokov väzenia. Udelil mu aj celoživotný zákaz vykonávať stomatologickú prax, informovala agentúra AP.

Van Nierop neprejavil pri čítaní verdiktu ani náznak emócií. Proti 51-ročnému Van Nieropovi podalo za jeho zákroky sťažnosti približne 100 ľudí - napríklad za vytrhnutie množstva zdravých zubov, ponechanie častí vrtákov v ďasnách či zuboch a za hnisavé rany a znetvorené ústa.

Zubár bol obvinený, že v rokoch 2009-2012 spôsobil "zohavenie" alebo "trvalé zdravotné postihnutie" množstvu pacientov, naúčtoval im prehnané sumy a započítal im aj fiktívne zákroky. Lekár, ktorého francúzske médiá prezývajú "hororový zubár", pôvodne čelil obrovskému počtu obvinení, ale z niektorých ho oslobodili. Podľa psychiatrov má Van Nierop narcistickú perverznú osobnosť, chýba mu akýkoľvek zmysel pre morálku a necíti žiadnu ľútosť.

Počas súdneho procesu právnik jedného pacienta povedal zubárovi, že jeho klient čaká na ospravedlnenie. Van Nierop odpovedal: "Ja už necítim nič. Takže keby som sa dnes ospravedlnil, klamal by som."

Viac o téme: ZubárJacobus Van Nierop
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu