Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Dominik (†18) mal smrteľný strach zo zubára: Nočná mora sa stala skutočnosťou, prišla Zubatá!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

HAMBURG - Mal to byť bežný zubársky zákrok, ktorý z nepochopiteľných dôvodov dopadol úplne inak. Dominik sa kreslu zubára vyhýbal tak dlho, až ho v ňom zastihla smrť. Vyšetrovatelia sa zamerali na anestéziológa, pretože mladíka museli kvôli strachu operovať v umelom spánku.

Dominik zomrel u zubára v hamburskej štvrti Altona pri operačnom zákroku s anestéziou. Mladíkovi zrejme zlyhalo srdce počas operácie, ktorá trvala niekoľko hodín. „Môj syn bol vždy veľmi zdravý,“ povedala zronená matka mladíka.

Spovede pacientov zubára hrôzy: Na jeden šup mi vytrhol osem zubov, tri dni zo mňa striekala krv!

Prokuratúra, ktorá prípad vyšetruje, sa zamerala na 59-ročného anestéziológa, ktorého podozrieva z neúmyselného zabitia. V úvahe je tiež otázka, či nemal mladý muž zdravotný problém, kvôli ktorému mohol byť preňho zákrok nebezpečný. Hoci sa lekári snažili Dominika, ktorému prestalo byť srdce, oživovať, pokusy boli márne. 

Ako píše denník Bild, Dominik prišiel o život kvôli ošetreniu zubného koreňa a zubným výplniam. Keďže mal panický strach zo zubára, jeho ústa neboli v najlepšom stave. Pre odborníkov je však zarážajúce, že zákrok trval až osem hodín. Bežná operácia tohto druhu zvyčajne trvá tri až štyri hodiny. Čim je totiž dlhšia, tým vyššie je riziko vzniku trombózy a pľúcnej embólie.

Dominik (†18) mal smrteľný
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock.com)

Viac o téme: ZubárStrach zo zubára
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu