Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Smiešne nízky trest za pokus o vraždu: Súd poslal za mreže migranta, ktorý dobodal policajta

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

KODAŇ - Dánsky súd poslal dnes na tri týždne do väzby 25-ročného Palestínčana bez štátnej príslušnosti, podozrivého z pokusu o vraždu policajta, ktorého dobodal v najväčšom dánskom azylovom centre. Informovala o tom tlačová agentúra AP.

Policajný hovorca Henrik Suhr vo vyhlásení uviedol, že polícia získala niekoľko dôkazov, podľa ktorých podozrivý zrejme sympatizuje s islamskými extrémistami v Sýrii. Dodal však, že muž je "možno tiež duševne labilný". Podľa hovorcu muža vyhostia z Dánska. Z dnešného pojednávania za zatvorenými dverami, na ktorom súd rozhodoval o vzatí podozrivého do väzby, nie sú známe ďalšie podrobnosti. 

Policajt utrpel v utorok vážne zranenia počas hliadkovania v azylovom centre Sandholm v meste Birkeröd, severne od metropoly Kodaň. Páchateľ ho niekoľkokrát nožom zasiahol do brušnej dutiny. Policajta previezli do nemocnice v kritickom stave, ale počas dňa polícia informovala, že jeho život už nie je bezprostredne ohrozený. 

Centrum Sandholm je jedným z najväčších zariadení tohto druhu v Dánsku. Nachádza sa v bývalých vojenských kasárňach a spravuje ho Červený kríž. V centre registrujú novoprichádzajúcich utečencov, ale sú tam ubytovaní aj migranti, ktorých žiadosť o azyl dánske úrady zamietli a ktorí tam čakajú na deportáciu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu