Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Venezuela sa spamätáva zo šoku, zabili jedného z budúcich lídrov strany

Roberto Serra
Roberto Serra (Zdroj: prensarobertserrapsuv.blogspot.com)

CARACAS - Prvé poznatky vyšetrovateľov vraždy najmladšieho poslanca venezuelského parlamentu Roberta Serru (27) a jeho manželky Marie Herrerovej naznačujú, že išlo o plánovaný, úmyselný zločin vykonaný s veľkou precíznosťou. V Caracase o tom včera informoval venezuelský minister vnútra Miguel Rodríguez. Obete našli s bodnými ranami v noci na včera bez známok života v ich dome v štvrti La Pastora hlavného mesta krajiny Caracasu.

Motív činu zatiaľ nie je známy. Serra, ktorý vyštudoval kriminológiu, bol vo vládnucej socialistickej strane považovaný za jedného z budúcich lídrov. Jeho kolegovia i voliči ho vnímali ako veľmi schopného a vášnivého rečníka.

Venezuelský prezident Nicolás Maduro bol správou o hrdelnom zločine šokovaný. Súčasne prisľúbil, že zodpovední urobia maximum pre to, aby páchateľov odhalili a povolali na zodpovednosť.  Venezuela patrí medzi najnebezpečnejšie krajiny sveta. Vlani tam podľa informácií nezávislého monitorovacieho centra pre násilie bolo zabitých viac ako 24.000 ľudí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu