Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ali takto prežil brutálnu popravu islamistov: V strachu predstieral vlastnú smrť!

Ali predstieral vlastnú smrť, prežil popravu
Ali predstieral vlastnú smrť, prežil popravu (Zdroj: Foto: hrw.org)

BAGDAD – Svetom otriasajú informácie o nových dôkazoch hromadných popráv radikálov z Islamského štátu v irackom meste Tikrít. Šokujúce správy priniesla Organizácia Human Rights Watch (HRW). Dôkazy hovoria o tom, že v júni radikáli zabili viac ako 700 mužov. Jednému sa podarilo desivé peklo prežiť. Predstieral vlastnú smrť.

Organizácia HRW sa odvoláva na nové analýzy videí, satelitných záberov a výpovede očitého svedka, ktorý masovú popravu prežil. Dôkazy majú potvrdzovať, že existujú tri ďalšie hromadné hroby, o ktorých sa doteraz nevedelo.

Ešte 12. júna mali islamisti chytiť Iračana Aliho a spolu s ním viac ako stovku unikajúcich bojovníkov z vojenskej základne v Tikríte. Zajatých mužov previezli v kontajneroch na miesta, kde mal sídlo Saddám Husajn.

V osudný deň im islamisti prikázali, aby sa chlapi zoradili do rady a začali so surovou popravou tak, že spustili paľbu. Úplnou náhodou Aliho guľka minula. Niekoľko nekonečne dlhých hodín sa tváril, že je mŕtvy. Po tom sa pár dní ukrýval v rieke Tigris.

Ako informuje hrw.org, keď boli bojovníci od masového hrobu dosť ďaleko, Ali vyhľadal pracovníkov HRW.

Ali takto prežil brutálnu
Zobraziť galériu (1)
 (Zdroj: Foto: hrw.org)

V médiách sa objavili fotografie a videá, ktoré ukazujú vyčíňanie radikálov Islamského štátu. Spútaných a vystrašených zajatcov nakladajú do áut, nútia ich kľaknúť alebo ľahnúť tvárou k zemi a následne spustia paľbu.  

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu